Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Odense Metalfest 2022

Afholdt event

Odense Metalfest 2022

Fra DKK 149,00

Sted

Dato

21 okt 2022 kl. 16:00 - 22 okt 2022 kl. 23:59

Beskrivelse

ODENSE METALFEST 2022

POSTEN

Østre Stationsvej 35, 5000 Odense

Odense er tilbage på metallandkortet med stor årlig, tilbagevendende metal festival 

To legendariske death- og black metal bands er hovednavnene på den nye Odense Metalfest til oktober.

Unleashed og Marduk er hovednavnene til Odense Metalfest, hvor svenske LIK og de hollandske hardcore mastodonter Born From Pain er co-headliners sammen med danske Maceration, der er gendannet efter 30 år.

Odense Metalfest er en ny 2-dages festival, der slår dørene op for første gang den 21.– 22. oktober 2022 på Posten i Odense. Programmet er ambitiøst. 20 bands fra både Fyn, resten af Danmark og Europa spiller til festivalen.

At Odense Metalfest finder sted på Posten er ikke tilfældigt. I slutfirserne og halvfemserne havde Odense et meget aktivt metalmiljø med både bands, magasiner og pladeselskaber. Nu skal Odense igen være samlingspunktet for metalmusik i midten af Danmark.

Eksklusiv koncert med Unleashed

Hovednavnene er de to mastodonter indenfor death- og black metal; Unleashed og Marduk. To bands der indfrier arrangørernes ambitioner om at Odense Metalfest skal være en festival for old-school-genrerne. Unleashed spiller eksklusivt på Odense Metalfest og kan dermed ikke opleves live andre steder i Danmark i 2022, mens Marduk indtager Odense for første gang i deres lange karriere.

Der er tale om en enestående mulighed for at opleve Unleashed, når de spiller til Odense Metalfest, da de kun har spillet live to gange i Danmark de seneste 13 år. Hvis man skal tale om The big four i svensk dødsmetal, så er det Entombed, Dismember, Grave og ikke mindst Unleashed. Unleashed er legender indenfor dødsmetal og har haft stor indflydelse og inspireret hundredevis af andre med deres kompromisløse lyd og stil. Johnny Hedlund, der stiftede bandet i 1989, efter at han forlod Nihilist, som senere blev til Entombed, er stadig frontmand for det mest produktive svenske death metal band. De har hele 14 albums bag sig.


Marduk, som også er headliner til Odense Metalfest, fejrede deres 30 års jubilæum sidste år, og er det mest hårdtarbejdende og uden tvivl også det mest populære svenske black metal band. Deres nådesløse og aggressive stil appellerer til både black- og death metal fans. Marduks liveshows er kendt for deres kompromisløshed og notoriske aggressive energi, der flyder fra scenen i en lind strøm af blod og corpse paint.

Årevis af tungmetallisk erfaring

Bag Odense Metalfest står fire arrangører der har haft metalgenren i blodet siden teenageårene og har alle været en del af scenen som både journalister, musikere og distributører.

Jakob Schultz var guitarist i et af Danmarks mest anerkendte metalbands, esbjergensiske Invocator, og death metal bandet Maceration, og han fik de største death- og thrash bands til Esbjerg. Derudover var han medstifter af Danmarks største metalmagasin Metalized. Også Martin Lyager har skrevet om metal som redaktør på Danishmetal.dk ligesom Morten Nissen fra PR firmaet Trechoma, der tidligere var et metalmagasin og et pladeselskab, samt Michael H. Andersen, der i snart 30 år har stået bag flere koncerter, festivaler og siden 2003 har drevet et af de største uafhængige, danske musikselskaber, Target Group.


“Nu skal det være! De andre større byer i Danmark har arrangeret succesfulde metalfestivaller i årevis. Jeg har altid tænkt på, hvorfor Odense som den tredjestørste by i Danmark ikke har en festival for de ekstreme metalgenrer som thrash, death metal og hardcore. Aalborg, København og Aarhus har længe haft metalfestivaller, der præsenterer store, udenlandske hovednavne. Det skal Odense også have igen”, siger Jakob Schultz, der er talsmand for festivalen.

Massive co-headliners
Odense Metalfest skal favne oldschool genrer som death, thrash og hardcore. Det er derfor et scoop at hollandske Born From Pain kommer og spiller til festivalen. Bandet er et af de største navne på den europæiske hardcore scene, og de har påvirket scenen i hele verden med deres tunge bøllebank-hardcore. Også LIK er en co-headliner til Odense Metalfest. Det svenske band, hvis navn betyder ”lig” på dansk, er et af de vigtigste indenfor den nye bølge af svensk dødsmetal, der hylder og holder den svenske lyd og tradition i live. Også det hollandske svar på Invocator, thrashbandet Dead Head, vender tilbage til Danmark og Odense for første gang i 30 år og spiller til Odense Metalfest. Sidst gæstede Danmark var i 1992, hvor de spillede fire koncerter – blandt i Odense - sammen med danske Maceration. Dead Head udgiver i april nye album.

Netop Maceration har for længst opnået kultstatus med deres album ”A Serenade of Agony” fra 1992, der blev indspillet i Red House studiet i Odense. Efter flere koncerter i DK og i udlandet, stoppede bandet, men er nu blevet gendannet med de to originale medlemmer Jakob Schultz og Lars Bangsholt. Sidst Maceration spillede i Odense var på Rytmeposten i december 1992, og nu står de igen på scenen på samme spillested i forbindelse med Odense Metalfest. 

Odense Metalfest gæstes af bands fra Sverige, Ungarn, Holland og naturligvis Danmark og ikke mindst Fyn. Udover de nævnte bands kan man opleve Puteraeon (SE), Turbocarged (SE), Needless (HU), Archaic (HU) og danske Killing og Earn Your Scars, der suppleres af en fynsk magtdemonstration fra det legendariske Svendborg baserede Urkraft, Anoxia fra Nyborg der fejrer 25-års jubilæum i år, albumaktuelle Tardus Mortem fra Glamsbjerg og de odenseanske bands Arsenic Addict, Crown The Beast, MITE, Terrorpy og Black Tritonus.

Fakta:

Hvad: Odense Metalfest

Hvornår: 21. & 22. oktober 2022

Hvor: Posten, Odense

Bands

Unleashed (SE) (eneste koncert i DK i 2022)

Marduk (SE) (Første koncert nogensinde i Odense)

Born From Pain (NL) (Måske det største hardcore band i Europa)
LIK (SE) (Svensk dødsmetals nye generation)

Maceration (DK) (Gendannet efter 30 år)

Dead Head (NL) (Første koncert i Danmark i 30 år)

Puteraeon (SE)

Needless (HU)

Turbocharged (SE)

Archaic (HU)

Earn Your Scars (DK)

Killing (DK)

Urkraft (DK)

Anoxia (DK)

Arsenic Addict (DK)

Crown The Beast (DK)
MITE (DK)

Tardus Mortem (DK)

Terrorpy (DK)
Black Tritonus (DK)

På nettet:

Web: www.odensemetal.dk

Facebook: https://www.facebook.com/odensemetalfest

Instagram: https://www.instagram.com/oden...

Earlybir

d billetter gælder frem til og med 31 marts 2022. T-shirts udleveres under selve festivalen.

Arrangør

Target Group is an independent music company established in Copenhagen, Denmark in 2003.

Please contact info@targetgroup.dk for any questions or visit targetgroup.dk/contact

Sign up for our newsletter here targetgroup.dk/newsletter

Lokation

Musikhuset Posten Musikhuset Posten, Østre Stationsvej 35, 5000 Odense

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .