Spring til hovedindhold
Event afsluttet - Gik du glip af denne event? Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

Odins mange ansigter – Foredrag på Lejre Museum

Afholdt event

Odins mange ansigter – Foredrag på Lejre Museum

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

29 sep 2022 kl. 19:00 - 21:00
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

For nøjagtig tretten år siden, i september 2009, dukkede ”Lejrekongen” op af mulden under udgravningen af Danmarks største kongehal i Gl. Lejre. Kongen var Odin, portrætteret i en lille, støbt sølvfigur, hvor han tronede frem på højsædet Lidskjalv flankeret af ravnene Hugin og Munin. D. 29. september inviterer Lejre Museum til foredrag med Annette Lassen om den fascinerende og mangfoldige gudefigur Odin og hans to loyale følgesvende, Hugin og Munin.

Odin har ry for at være en særlig kompleks karakter – og fortællingerne om Odin i sagaer og eddaer stikker i mange retninger. I Snorris håndbog for skjalde er Odin primært en skjaldegud. I Heimskringla, de norske kongers historie, skildres han som en høvding, en indvandrer fra et område ved Sortehavet. I Saxos Danmarkshistorie fremstår han som danernes særlige skytsgud, og i eddadigtet Den Højes tale er han en hedensk rådgiver, der ikke følger sine egne råd.

Fortællingerne om Odin er mange og indbyrdes modstridende. Aftenens foredragsholder er Annette Lassen, lektor ved Islands Universitet. Hun er en af verdens førende eksperter inden for sagalitteratur og denne aften vil hun gøre os klogere på Odins mange ansigter.

Som opfølgning på foredraget inviterer Lejre Museum på særomvisningen ”Odin, Hugin og Munin” i udstillingen ”Sagnkongernes Lejre” i efterårsferien d. 18., 19., og 20. oktober kl. 14:30. Her vil vi komme helt tæt på Odin fra Lejre og desuden diskutere Hugin og Munins betydning for tolkningen af figuren.

Tid, pris og sted


Torsdag d. 29. september kl. 19-21.

Pris: 75 kr. Tilmelding via billetto

Lejre Museum, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .