Odysseus’ blik

24 maj 2018 kl. 19:30 - 21:30

Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København


En poetisk og musikalsk rejse på Glyptoteket

Omgivet af guder og helte kan du på Glyptoteket opleve den nobelprisvindende, græske digter Giorgos Seferis’ værker læst op som en rejse mellem fortid, nutid og fremtid.

Seferis akkompagneres af Henrik Nordbrandt, som læser op af sine egne værker, der klinger både af Odysseus’ rodløshed og af den græske digters poesi.

Seferis digte læses op af tre store danske stemmer: Leonora Christina Skov, Nastja Arcel og Martin Spang Olsen. Og som prikken over i’et på et stjernespækket program, kan du opleve Den Danske Klavertrio, hvor pianist Katrine Gislinge, violinist Lars Bjørnkjær og cellist Toke Møldrup lægger stemning til digtene.

Aftenen afsluttes med opførelsen af Seferis’ mest kendte digt sat i musik af den internationalt anerkendte komponist Mikis Theodorakis. Musikindslaget opføres af Elisabeth Ioannidis, Linda Skjønnemand, Makis Tsivitzis og George Bunyoz.

Arrangementet introduceres af forfatter Merete Pryds Helle, som sammen med digter Morten Søndergård har været litterær konsulent på den danske oversættelse af Seferis’ samlede digte.

Undervejs er der pause med en gratis øl fra Carlsberg.
På aftenen sælges Seferis samlede digte til en særpris på 200 kr.

Om Odysseus’ blik
Odysseus’ blik er realiseret i samarbejde mellem Glyptoteket og Dansk-Græsk Kulturforening, MELINA
Produceret af fhv. kulturattache Seferis’ danske oversætter, cand.mag. Panagiota Goula.

En stor tak for støtten til Forlaget Multivers, Wine bar and restaurant Deligreco, Restaurant Kreta, Restaurant Akropolis og Carlsberg.

Pris
Almindelig billet: 150 kr.
Årskortholdere: 100 kr.
Unge under 27 år: 100 kr.
Under 18 år: Gratis

Kort om Giorgos Seferis
Til trods for sin internationale anerkendelse er den græske digter Giorgos Seferis aldrig før blevet præsenteret for et dansk publikum. Med udgivelsen af hans samlede digte på dansk af forlaget Multivers er der nu er oplagt anledning til at invitere danskerne ind i hans lyriske univers.

Seferis blev i 1963 hædret med Nobelprisen ”for hans eminente, lyriske sprog, inspireret af en dyb følelse for den græske kultur”. Hans digte er inspireret af den græske kultur, historien, havet, statuerne, kærlighed og smerte - og ikke mindst den komplekse, menneskelige Odysseus.

Den græske sagnhelt Odysseus har med sine mange facetter som ingen anden sat sig spor i den vestlige verdens litteratur. Han er grusom og medfølende, beskeden og pralende, snu og direkte, aristokratisk og folkelig, sensuel og asketisk. Og ikke mindst er han blevet symbolet på den ensomme, hvileløse vandrer og den nysgerrige opdagelsesrejsende.

Almindelig

Salg lukket


Unge under 27 år

Salg lukket


Unge under 18

Salg lukket


Årskortholder

Salg lukket