eventet sluttede

Oktoberfest på Halmtorvet – 'de vilde og de fromme'

DKK 299,00 - DKK 500,00

Dato

29 sep 2016 kl. 18:00 - 22:00

Beskrivelse

Oktoberfest kendes fra Tyskland som en stor folkefest i bl.a. München. KulturenNu indbyder til 'Oktoberfest på Halmtorvet, i selskab med de Vilde og de Fromme'. Sammen med Robert de Raeymaekers og Eric Thirion, fortolker vi begrebet Oktoberfest’.

Oktoberfestens historie kan dateres til 12. oktober 1810, som en stor bryllupsfest for Kronprins Ludwig og hans tilkommende prinsesse Therese. Festen blev en stor succes, og derfor besluttede byen, at gentage festen hvert år på samme tid. Dermed var traditionen for Oktoberfesten grundlagt. Kronprinsen og prinsessen blev dog ikke gen-gift hvert år.

Arrangementet er en eksklusiv øl-smagning, specielt til dig, der sætter pris på en god øl, delikate kulinariske oplevelser, og godt selskab med andre feinschmeckere.

Du skal smage en hel del belgiske øl, derfor anbefaler vi offentlig transport.

Vi åbner aftenen med en vild gæret øl, der i Belgien bliver kaldt for 'champagne øl’ på grund af sin mousserende konsistens. Medens du smager på ’champagne øl’ bliver du introduceret til aftenens charcuteri, skinkerne, pølserne, paté’er og oste, der alle kommer fra de belgiske Ardennere.

Resten af aften står i de overgærede øls tegn, og du får naturligvis en enkel forklaring på forskellen mellem overgæret og undergæret øl. Du får også i løbet af aftenen forklaringen på den belgiske tradition, med at servere og drikke øllet af det korrekte glas.

Øl menuen består af bl.a. af et par overgærede øl – som i Belgien kaldes for 'lettere special øl' (med en alkohol procent 5% og 7,5-8%). Udvalget af disse øl er betydeligt, nogle af de mest kendte er Satan, Carolus, Malheur, Grottenbier, Kwak, Duvel, Hopus.

Du vil også møde de ’fromme’ – nemlig kloster øllerne’. Her skal du smage på den ægte vare, fra et af de 6 Trappist munkeklostre der stadigvæk findes i Belgien. De mest kendte er nok Chimay, Westmalle, Rochefort. Du skal også smage øl der oprindeligt er udviklet og produceret af munke, men som idag produceres på almindeligt 'profant' bryggeri.

Vi kan ikke sige belgisk øl, uden at smage på et par af de stærke øl, hvor alkoholstyrken ligger på 8,5 til 12%.

Vi glæder os rigtig meget til at se dig, til KultureenNu Oktoberfest - i selskab med ’de vilde og de fromme’, specielt for dig, der sætter pris på en god øl, delikate madoplevelser, og gode historier.

Der har udviklet sig en helt kultur omkring påklædning til Oktoberfest. Nedenfor kan du se et lille udvalg af de hyppigst forekommende kreationer. Udklædning er naturligvis tilladt, ligesom det er tilladt at stå på stolene.

Vi åbner dørene kl. 17.30

Arrangør

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .