Ølsmagning og simremad med Krenkerup øl

18 apr 2018 kl. 17:00 - 22:00

Sakskøbing Madskole, 4990 Sakskøbing, 4990 Sakskøbing


Krenkerup øl er noget af Danmarks bedste øl, ud over at det er skønt at drikke, er det også perfekt at anvende i mange retter, som smagsgiver eller bund i en succesfuld braisering.

Følg kurset hvor du undervises af Rektor for Meyers Madhus Bo Frederiksen. Dertil vil Brygmester på Krenkerup Bryggeri, Alexander Ennen, kigge ind under kurset, og give en smagning på nogle af bryggeriets mange forskellige øl som led i kurset.

Kurset fokuserer på simremad, som er robust, mør, saftig og intens mad, tilberedt langsomt, mens du kan lave alt mulig andet - " slow food af den bedste slags, uanset om du bekender dig til støbejernsgryde, sous vide, trykkoger eller tagine.

På dette nye kursus, tager vi afsæt i kogebogen "Meyers Simremad", og dykker ned i de teknikker, ingredienser og remedier, der giver dig succes i simregryden - selvfølgelig med en god øl indenfor rækkevidde og som bund i simreretten.

Resultatet bliver en overdådig middag, som vi nyder med god øl i glasset, matchet til menuen af Krenkerups brygmester.

Hvad lærer du?

Du får en introduktion til de kødudskæringer, der egner sig til langsom tilberedning.

Du lærer om saltning, marinering, bruning og simretilberedning af kød, så du hver gang kan ramme den bløde, smeltende konsistens, der er indbegrebet af god simremad.

Den gode sovs, der kommer ud af den langsomme tilberedning, er et kapitel for sig, og du lærer at intensivere, tilsmage og jævne sovser efter alle kunstens regler.

Vi dykker ned i grøntsagernes, urternes og krydderiernes vigtige rolle i simrekøkkenet.

Vi tilbereder sammen et antal retter, f.eks. sous-vide-tilberedte oksehaler, svineskank braiseret i ale. Vi tilbereder også spoleben, en forrygende men overset udskæring, som vi glaserer i øl og serverer med syltede løg og saltet sennepskål.

Bemærk: De længste tilberedninger har vi sat over på forhånd, men vi gennemgår alle processer. Menuen varierer med sæsonen og kokkens inspiration på dagen.

Hvad får du?

  • Undervisning af to af Danmarks dygtigste undervisere/fagfolk
  • et overdådigt måltid med flere forskellige simreretter og godt tilbehør
  • alle drikkevarer - øl, most, vand, kaffe, te - er inkluderet gennem hele kurset
  • omsorg fra værtinden, så du kan koncentrere dig om det sjove
  • opskrifterne og forklædet med hjem, så du kan genskabe og måske forbedre retterne i dit eget køkken

Billet

Salg lukket