Omvisning i DAC hver torsdag

13 feb 2020 kl. 16:30 - 07 maj 2020 kl. 17:30

Dansk Arkitektur Center, Bryghuspladsen 10, 1473 København K

Hver torsdag har du mulighed for at komme et spadestik dybere i fortællingen om Dansk Arkitektur Center. Vi inviterer på en times omvisning, hvor vi præsenterer dig for vores aktuelle udstillinger og sætter et par ord på bygningen vi bor i og dens mange funktioner.

I Dansk Arkitektur Center råder vi over hele tre udstillingsgallerier. Nogle gange er alle gallerier forenet i én udstilling, andre gange repræsenterer hvert galleri sin udstilling. Omvisningerne vil altid afspejle den aktuelle udstillingssituation, så følg med her, hvor teksten løbende opdateres.

Kids’ City i Udstillings Forum (7. feb. – 10. maj) 
I vores største udstillingslokale fortæller vi om, hvordan byer for børn også er byer for voksne. Vi viser nogle af byens bedste eksempler på arkitektur skabt til leg og fællesskab. Vi tager temaer op som bevægelse i byen, om den sunde by og om, hvordan det er at være lille i en stor by. Vi ser helt konkret på projekter som den nye fløj på Rigshospitalet, Børneriget, der er ved at blive bygget, og vi skal se nærmere på, hvordan arkitektur kan være med til at bevæge os.
Omvisningen giver dig indsigt i en by der er god at leve i uanset alder og højde.

Børn bygger fremtidens arkitektur på Trappegalleriet (7. feb – 10. maj)
Trappegalleriet er vores mindste galleri og indgår lige nu i DACs hovedudstilling, Kids’ City. Her kan du opleve, hvordan DAC inviterer skoleklasser til at arbejde med arkitektur. Vi viser et udvalg af DACs undervisningsforløb, der spænder fra de mindste klasser og helt op til gymnasieniveau. Du kan blandt andet opleve elevers bud på, hvordan vi sikrer vores byer mod skybrud, og hvordan arkitektur til Zoologisk Have’s dyr ser ud, når det er børnene der bestemmer.

Re-think, Re-use, Re-duce i Guldgalleriet (8. nov.-3. maj 2020)
Lige nu udstiller vi den anmelderroste Snedkernes Efterårsudstilling, hvor du kan opleve 35 forskellige bud på fremtidens møbler. Danske designere og møbelproducenter har eksperimenteret med innovative materialer som hamp, ålegræs og overskudsmaterialer fra industrien.
Alt sammen med det formål, at vi skal blive bedre til at gentænke, genanvende og minimere vores brug af materialer. Gå ikke glip af muligheden for at dykke ned i morgendagens møbeldesign.

Praktisk

  • Billet til turen inkluderer entré til DACs udstillinger
  • Der er mange trapper i DAC, men man kan sagtens følge en omvisning og tage elevatoren fra etage til etage. Blot orienter guiden, når i mødes i Passagen ved indgangen til DAC