ONE WORLD ABOVE, ANOTHER BELOW

04 maj 2019 kl. 16:30 - 17:15

Musikhuset Aarhus, Thomas Jensens Allé 2, 8000 Aarhus

(OBS! SE VIGTIG PRAKTISK INFO NEDERST)

One world above, another below

NY KAMMEROPERA OM AT LÆSE LUFTEN UROPFØRES

Med inspiration fra rejser ud i verden, natur og kultur, det ydre rum og det indre menneske, elektronisk manipulerede feltoptagelser og klassiske traditioner venter der SPOT-publikummet og andre interesserede en uropførelse på tværs af musikalske genrer og virkemidler.

Lørdag den 4. maj klokken 16:30 uropføres den dansk/amerikanske komponist Lil Lacys nye 45 minutter-lange værk, One world above, another below, i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus, som en del af SPOT Festival.

One world above, another below er en kammeropera, der udforsker det at opleve og at være åben overfor sine omgivelser.

“Vi oplever verden omkring os i en kontekst, der uundgåeligt er præget af det vi kender, sat overfor det nye vi opdager og derfor umiddelbart repræsenterer ét menneskes subjektive oplevelse. Både i forhold til de oplevelser, der er inde i personen selv, såvel som i relationen til dets omgivelser. Måden hvormed vi forholder os til det vi oplever, former den tid vi lever i,” siger komponist Lil Lacy.

I skabelsen af værket har Lacy samarbejdet med den elektroniske komponist Tobias Sejersdahl, som har udarbejdet en elektronisk lydside til værket. One world above, another below er bestilt af Århus Sinfonietta og ensemblet står i spidsen, når de sammen med sopransolist Katinka Fogh Vindelev (fra We Like We) og den japanske dirigent Rei Munakata uropfører værket på SPOT Festival.

Nye tider for moderne kompositionsmusik

Århus Sinfonietta forsøger hele tiden at nytænke sit repertoire og være med til at udvikle nye retninger. Med ansættelsen af Allan Gravgaard Madsen som kunstnerisk ansvarlig i 2018 har ensemblets kunstneriske profil båret præg af udfoldelsen af diversitet og nytænkning af koncertformater.

“Århus Sinfonietta er meget bevidst om sit ansvar for hele tiden at udvikle og udvide den moderne kompositionsmusiks regler og udtryk. Derfor fokuserer ensemblets projekter i år på at arbejde med komponister, der umiddelbart kommer fra andre genrer end den klassiske,”siger Allan Gravgaard Madsen, kunstnerisk ansvarlig for Århus Sinfonietta.

Lil Lacys nye værk One world above, another below er ingen undtagelse for denne nye retning og Århus Sinfonietta arbejder netop nu med flere komponister, der umiddelbart kommer fra andre genrer. Projekterne vil blive annonceret løbende.

TID / STED:

Lørdag den 4. maj 2019 kl. 16:30

Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

MEDVIRKENDE:

Lil Lacy, koncept og komposition

Tobias Sejersdahl, elektronisk komposition

Katinka Fogh Vindelev, sopransolist

Morten Elkjær, teknik

Rei Munakata, dirigent

Århus Sinfonietta


OBS! 

Pga. SPOT Festival (som foregår i hele Musikhuset) vil vi gerne bede jer om at benytte den indgang til Musikhuset, som ligger ved receptionen/vagten tæt på Symfonisk Sal. 

For at sikre dig/jer en plads i salen vil det være nødvendigt at møde op uden for Symfonisk Sal i tidsrummet 16:05-16:15, hvor du/I vil blive lukket ind i salen, inden koncerten starter kl. 16:30. Derefter vil der blive åbnet for SPOT Festivalens vanlige publikum.

Koncerten varer ca. 45 min. uden pause og præsenteres i samarbejde med SPOT Festival.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for Musik, Dansk Komponistforenings Produktionspulje, KODA Kultur, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond samt Musikpuljen i Aarhus Kommune. 

Standard

DKK 125,00 + DKK 14,36 gebyr

Studerende

DKK 50,00 + DKK 8,74 gebyr