Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

ONLINE intro til indtastning af historisk kildemateriale i Kildetasteren

Afholdt event

ONLINE intro til indtastning af historisk kildemateriale i Kildetasteren

Fra Gratis

Sted

Dato

19 maj 2020 kl. 14:00 - 15:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Interesserer du dig for Københavns historie? Så er indtastning af historisk kildemateriale fra København måske noget for dig.

Da smitterisiko holder os fysisk fra hinanden, er vores normale tastecaféer på læsesalen aflyst. Derfor afholder vi som noget nyt en online introduktion, hvor du kan få et indblik i hvordan man kan indtaste i Kildetasteren - Stadsarkivets online værktøj til indtastning af historisk kildemateriale.

Vi håber, at du vil være med!

Denne introduktion er for dig, som synes, at det lyder spændende og overvejer at starte som indtaster. Er du ny indtaster og gerne vil høre mere eller få hjælp, er præsentationen også for dig.

Programmet består af 3 dele:

 1. Først en præsentation fra os på arkivet om selve projektet.
 2. Derefter vil erfarne deltagere indtaste i Kildetasteren, mens vi følger med på deres skærm. Vi hører deres overvejelser undervejs.
 3. Afslutningsvist får alle mulighed for selv at indtaste.

Vi tager løbende imod spørgsmål via chatten.

Det vil foregå over Microsoft Teams, hvor du kommer til at se og høre hele introduktionen på din egen skærm. Du skal ikke dele din lyd og dit billede, men kan skrive spørgsmål og kommentarer på chatten til os.

Dagen før introduktionen modtager du per mail et link til Teams.

Hvad taster vi?

Siden 2016 har vi været i gang med at indtaste de københavnske begravelsesprotokoller 1860-1940. De indtastede kilder bruges til slægtsforskning og historisk forskning i demografi, sygdom, sundhed og sociale forhold. Begravelserne indtastes af frivillige gennem et online værktøj kaldet Kildetasteren, så den gamle håndskrift bliver søgbar.

Læs mere på kbharkiv.dk/begravelser

Det er svært at vide, hvornår vi kan afholde normale tastecaféer igen. Vi vil bestræbe os på, at få det online fællesskab til at fungere optimalt, så vi kan mærke noget af hyggen ved tastecaféerne igen - sammen hver for sig.

Arrangør

Københavns Stadsarkiv er et byarkiv. Arkivet indsamler arkivmateriale fra København og formidler historier om byen, dens indbyggere og dens udvikling.

Lokation

ONLINE, Hjemmefra

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .