spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Online version af Kunstsalon VISION // Kunst, marked og kvinder – bedre balance?

Afholdt event

Online version af Kunstsalon VISION // Kunst, marked og kvinder – bedre balance?

Fra Gratis

Beskrivelse

CHART inviterer i samarbejde med Bikubenfonden til Kunstsalon VISION – online version på Kunsthal Charlottenborg, Kongens Nytorv 1, 1050 København K, torsdag d. 27. august, kl. 17-19. 

Obs – Bemærk at det også er en fysisk version af salonen, men denne her gælder KUN Zoom-deltagelse.
 

Kunst, marked og kvinder – bedre balance?

Kvindelige kunstnere er repræsenteret på kunstmesser med 24 procent, og på kunstauktioner globalt udgør solgte værker af kvindelige kunstnere kun 2 procent. De tal har inspireret den årlige kunstbegivenhed CHART til at sætte fokus på en af de helt store strukturelle udfordringer i kunstbranchen: den kønsmæssige ubalance. I et fælles stærkt statement og for sammen at skubbe til en positiv udvikling viser gallerierne på CHART i år kun værker af kvindelige kunstnere.

Hvorfor er det svært for kvindelige kunstnere at manifestere sig på kunstscenen og i kunstmarkedet? Er kunst af kvinder dårligere end kunst af mænd? Kunstmarkedets opgjorte tal på globalt plan fortæller os, at kvindelige kunstneres værker prissættes 27 procent lavere end deres tilsvarende mandlige kollegaer.

Med afsæt i CHARTs 2020 kvindefokus vil Kunstsalon VISION i denne udgave gerne vide lidt mere, og forhåbentlig flytte vores forståelse af kunstmarkedets kønsmæssige skævhed. Vi blotlægger data fra danske og internationale studier og diskuterer vores blinde vinkler, og hvad det er for en kunsthistorie, som vi gerne vil give videre til de næste generationer. Samtalen vil gerne pege på en forandring mod en kunstscene i en bedre balance.

Vi laver et tværsnit af kunstbranchen, for det private og det offentlige kunstmarked hænger uløseligt sammen. Hvordan ser kunstmarkedets økosystem egentligt ud? Og hvilken rolle spiller vi hver især – galleristen, kunstsamleren, fonden og institutionen?

Salonens debattører er:
Panel#1

  • Jesper Elg – Gallerist V1 Gallery
  • Nanna Hjortenberg – Direktør CHART  
  • Nina Beier – Kunstner
  • Gitte Johannesen – Gallerist SPECTA

Panel#2

  • Mikkel Bogh – Direktør SMK 
  • Christine Buhl Andersen – Forkvinde Ny Carlsbergfondet
  • Sara Lysgaard – Kunstsamler
  • Michael Thouber – Direktør Kunsthal Charlottenborg  

Ordstyrer:
Louise Steiwer – kritiker, kulturskribent og kurator

Velkomsttale af kulturminister Joy Mogensen

Online salondeltagelse vil være online via Zoom, og kræver tilmelding via Billetto. Der er 100 billetter til salg. Når du har tilmeldt dig vil du modtage et link til Zoom (link modtages ca. en time inden salonen starter), som kan benyttes et kvarter inden debatten starter.

Bemærk: Det vil ikke være muligt at deltage med spørgsmål til panel i forbindelse med deltagelse fra online-versionen

Om CHART
CHART er den førende begivenhed for samtidskunst i Norden. Fra den 28.-30. august 2020 tilbyder CHART et bredt program med talks og events og samler de største gallerier i Norden, der viser deres bedste og nyeste værker. Normalt afholdes CHART på Kunsthal Charlottenborg i København, men på grund af coronakrisen flytter CHARTs hovedudstilling og eventprogram i 2020 fra Kunsthal Charlottenborg og ud til de 28 deltagende gallerier på tværs af de nordiske hovedstæder; København, Helsinki, Oslo, Reykjavik og Stockholm.

CHART blev grundlagt i 2013 af fem københavnske gallerier Galleri Susanne Ottesen, Andersen’s, Galleri Bo Bjerggaard, David Risley Gallery og V1 Gallery. Hvor CHART blev startet med ambitionen om at skabe en nordisk kunstmesse af høj kvalitet, har projektet i dag udviklet sig til at være en biennale-lignende begivenhed, der spænder på tværs af kunstneriske discipliner og dyrker deres krydsfelter. CHART er en non-profit organisation.

www.chartartfair.com
 
Kunstsalon VISION er Bikubenfondens debatformat på Kunstområdet.
Der optages lyd fra salonen til brug i Bikubenfondens podcastserie Kunstpodcast VISION, en podcast om kunstens betydning.

Arrangør

Scenekunst- og visionssaloner er Bikubenfondens debatformater på kunstområdet. Vi ønsker at sætte scene til salonerne for at styrke samtalen om kunsten. Læs mere om salonformaterne her: www.bikubenfonden.dk

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .