Oplæsninger af Sofie Isager Ahl, Signe Gjessing og Nanna Storr-Hansen

30 aug 2018 kl. 18:00 - 19:00

Litteraturhuset, Nybrogade 28, 1203 Københav

Kom til sensommer-oplæsning i Litteraturhuset den 30. august.

Sofie Isager Ahl, Signe Gjessing og Nanna Storr-Hansen er alle tre aktuelle med nye udgivelser i krydsfeltet mellem natur, krop og kosmisk poesi. Kom og få et indblik i hver deres poetiske rum, når de præsenterer og læser op af nyudgivne og tidligere værker.

Vi glæder os til at byde de tre forfattere og jer velkomne!

------------------------

Om aftenens medvirkende:

Sofie Isager Ahl (f. 1988) har netop debuteret med kortprosaværket ’Naboplanter’ på Laboratoriet for æstetik og økologi. ’Naboplanter’ er en sanselig samling af tekster – feltnoter, dagbogsnotater og digte – der kredser om naturens cyklus, planter og menneskets plads i naturen.

Om bogen skrev Mikkel Krause Frantzen i sin anmeldelse i Politiken: ”Der er nogle, der mener, at det slet ikke giver mening at skelne mellem natur og kultur mere, at naturen med stort N i det hele taget ikke findes, men en anden ting, jeg godt kan lide ved ’Naboplanter’, er, at den sådan set er ligeglad med dette skel, om det findes eller ej, om naturen findes eller ej. Bogen påpeger snarere, præcist og poetisk, at vi uanset hvad indgår i forskellige kredsløb med vores omgivelser, også når vi står og binder vinranker op med en wire.”

Signe Gjessing (f.1992) er uddannet fra Forfatterskolen i 2014 og debuterede samme år med ‘Ud i det u-løse’. Hun har siden markeret sig som en original og særegen stemme. I 2017 præmierede Statens Kunstfond Gjessings anden digtsamling ‘Ideale begivenheder’ med ordene: “Poesiens opgave er at slå dørene op til en større verden og et større sprog. Med ‘Ideale Begivenheder’ åbner hun op for de store kosmiske skalaer, samtidig med at de helt nære rum afsøges… Vingefanget er enormt. Det er i særklasse originale digte. “

Hun er aktuel med første prosaudgivelse, ’Synet og vennen’, der skildrer en sorgproces.

Nanna Storr-Hansen (f.1991) tog afgang fra Forfatterskolen i 2016 og har på kort tid markeret sig som en talentfuld stemme i dansk litteratur. Hun debuterede sidste år med den anmelderroste debut ’Spektakel’ og er allerede aktuel med sin anden digtsamling ’Mimosa’, om hvilken Informations anmelder Kizaja Ulrikke Routhe-Mogensen skrev:

’Mimosa’ er leveringsdygtig i det smukkeste slogan, sommeren atten kunne ønske sig:

»denne sommer blir vild

blomsterne smører os

giver os fedt nok

til natten

jeg håber

vi kan forblive de størrelser vi er

ekspandere i samme rolige tempo

som bark«.

Billet

Salg lukket