Ord I Mørket - 25-året for Dan Turélls død

15 okt 2018 kl. 22:00 - 23:45

Kulturtårnet, Knippelsbro , 1400 København

Kulturtårnet på Knippelsbro markerer i samarbejde med beatpoeten og tidligere vinder af Dan Turéll-prisen Claus Høxbroe 25-året for Dan Turélls død, 15. oktober 2018. Høxbroe har fået frie hænder til at sammensætte en ganske særlig aften, der bringer publikum tættere på den folkekære Onkel.

OPLEV BLANDT ANDRE:

LARS BOM

Dansk skuespiller, uddannet på statens Teaterskole i 1985. Lars Bom har medvirket i diverse teaterstykker, film og tv-serier, og har blandt andet vundet en award for Bedste Skuespiller i 1999 ved Fantafilm festivalen, for hans rolle i Skyggen (1998).

Og hele to gange har han kunne opleves i rollen som Dan Turèll. I teaterstykket 'Onkel Danny' fra2006 og i Anders Østergarrds film 'Så kort og mærkeligt livet er' fra 2008.

”Han ikke bare ligner. Han taler også som for længst afdøde Dan Turèll. Han bevæger sig som Dan Turèll. Og han er i stand til at få et levende menneske ud af en figur, som med sin slående ydre lighed og den præcist naglede diktion nemt kunne blive et revynummer.” - Berlinske.

MICHAEL FALCH

Dansk sanger, sangskriver, forfatter og skuespiller. Han er kendt som solist og fra bandet Malurt og har udgivet en lang række albums. Han har også medvirket i film og tv-serier og har modtaget Bodilprisen for bedste mandlige hovedrolle for sin rolle i Mord i mørket (1986). Falch spillede hovedrollen i både 'Mord i mørket' og 'Mord i Paradis', filmatiseringerne af Turèlls krimier, samt skrev titelsangen.

CLAUS HØXBROE

Lige siden Høxbroe trådte ind på den lyriske scene, har han gjort tingene på sin egen måde. Han er en ener, som stiller sig selv til rådighed for skriften ved altid at være på farten, flytte, når en udgivelse kommer i handlen, blive hjemløs i et år og bo på hoteller for at hente inspiration. Og så er hans ord-koncerter unikke. Her opstår nye digte på stedet i samme takt, som han læser op fra sit forfatterskab.

Siden debuten i 2006 har Claus Høxbroe udgivet 13 digtsamlinger og ni spoken word-album. Han har leveret utallige bidrag til aviser, tidsskrifter, magasiner, bøger, antologier foruden teaterstykker og undervisningsforløb, og så har han stået på scenen over 2.500 gange fordelt på otte lande.

Entrébillet

Salg lukket