Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Orglets kraft

eventet sluttede

Orglets kraft

Billetter fra DKK 100,00

Sted

Dato

23 feb 2018 kl. 19:00 - 22:00

Beskrivelse

Få instrumenter gemmer på så meget fascinationskraft som orgler. Så meget historie, så meget ekvilibrisme, så meget instrumentbyggeri, så meget pathos, så buldrende kraft. Og få instrumenter fungerer – uanset om vi tror, og hvad vi tror på - i så høj grad som underlægningsmusik til livets store øjeblikke som orgler.

Orglets anatomi bygger på luft. Repertoiret tager fra tidlige tider udgangspunkt i vokalmusikken, og orglet trækker vejret med os i de store livsdefinerende øjeblikke; dåb, konfirmation, vielse, begravelse. Med sin placering oppe bagved illuderer det "himlens musik", men kan i dag ofte opleves fjernt og hengemt - man kan jo ikke "se" musikken! Hvis vi tilmed har en klump i halsen og er lidt bevægede over øjeblikkets højtidelighed, kan det være svært at slippe stemmen fri og opleve al den sanselighed, ånd og samklang orglet egentlig er skabt til at vække.

Det samles vi denne fredag aften for at gøre noget ved.

Vi har derfor skabt et arrangement, hvor orglet får lov at være omdrejningspunktet for en række vidt forskellige musikoplevelser. Dels udforsker vi orglet som instrument. Et kolossalt organ med dets åndedræt, dets store register, dets mange klange. Dels udforsker vi, hvordan forskellige typer musik klinger, når organisten Lars Nielsen Sardemann puster liv i de mange piber. Undervejs kommer vi både i nærkontakt med orglet og får mulighed for at nyde klangfeltet og overtonerne nede i kirkerummet.

Når vi skal opleve orglet med både krop og sjæl, skal vi selv synge med. Kirkerummet er smukt dimensioneret til sang, men det er først når vi virkelig synger til rummet at vi oplever effekten og mærker hvad det giver tilbage. Derfor sørger Helle Solvang, der er initiativtager til Syngesalonen for at varme stemmerne ordentligt op så selv dem, der ellers bare kvækker lærer at give slip – og så dem, der ellers plejer at være lidt alene om at synge igennem får mulighed for at nyde samklangen mellem stemmerne, rummet og orglet. Gennem Helles instruktion får vi hver især en teknik med os, som vil gøre en forskel også næste gang vi sidder i et kirkerum og nogle af de skønne overtoner bare venter på at blive sat i svingninger.

I spændingsfeltet mellem orgel, rum og sang håber vi at finde modet til at åbne krop og stemme, så vi virkelig oplever at blive løftet af hinanden og af orglet!

Håbet er, at vi ikke alene får en magisk aften sammen omkring orglet – men også, at vi får trænet vores ører og stemmer, så vi fremover kan glæde os endnu mere over orglets brus slippe stemmerne fri, når lejligheden byder sig.

Aftenens undervisere er:

Lars Nielsen Sardemann tryller ved tangenterne. Lars er organist i Lindevang Kirke på Frederiksberg, der er udvalgt af biskopperne som en eksperimentkirke, der udvikler og afprøver nye bud på højmessens ordlyd, toner og ritualer. Så ikke alene kender Lars sit orgel ud og ind efter det for nylig har været gennem en restaurering, hvor han virkelig har haft mulighed for at lære hver enkelt lille detalje at kende, han komponerer også selv nye toner til orglet – og holder i det hele taget af spille mange forskellige slags musik på orglet. Så denne aften får vi både lov til at opleve orglet på nærmeste hold – og mulighed for at spidse ørerne og lade tankerne flyde, mens vi lytter til forskellige musikeksempler, Lars spiller for at udfolde orglets kolossale register på forskellig vis.

Helle Solvang spreder sangglæde. Fra februar 2018 er hun vært i et nyt program på DR P2, der hedder ”Vis mig din sang, skat” om stemmen, sangene og fællesskabet. Hun er desuden initiativtager til Syngesalonen, som er åben en gang om måneden. Her synger alle, der har lyst. Alle! For Helle er eminent til at få det bedste frem i alle stemmer. Syngesalonerne er både sjove for de rutinerede, der nyder at improvisere og harmonisere frit – og for dem, der ønsker at synge mere, men længe, måske altid, har ladet deres stemmer hæmme. Gennem syngesalonerne udforsker Helle mange forskellige genrer, smager på poesien og træner udenadslære for at lære sangene at kende ”by heart”.

Hvornår: Fredag den 23. februar fra 19 til 22.

Hvor: Lindevang Kirke, Hattesens Alle 12, 2000 Frederiksberg. www.lindevangkirke.dk/

Pris: 100 kroner. Vi byder på vin, kaffe, te og isvand, men sørg for at have spist aftensmad hjemmefra.

Arrangør

Samtidens Akademi er en helt ny form for læreanstalt, hvor vi som borgere underviser hinanden i alt det, vi har lært og kært - og som vi længes efter i vores samtid. Læs meget mere på http://samtidensakademi.dk

Lokation

Lindevang Kirke, Hattensens Alle 12, 2000 Frederiksberg

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .