Orkiestra Muzyki Nowej (PL) // KLANG festival 2018

04 jun 2018 kl. 20:00 - 21:30

KoncertKirken Blågårds Plads amba, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

Bemærk: Denne dagsbillet giver også adgang til aftenens sene koncert med NeoQuartet (PL) kl. 22:00 i Koncertkirken


Den 4. juni sætter KLANG fokus på polsk musik. I 2018 er det nemlig 100 år siden at Polen blev selvstændigt, og derfor samarbejder festivalen i år med den polske ambassade om at bringe polsk musik til Danmark. Orkiestra Muzyki Nowej spiller tre værker af yngre polske komponister og solisten ved koncerten er Jakob Kullberg, der har et nært forhold til ensemblet og komponisternes musik.

Woleks værk er, som titlen afslører, en undersøgelse af den modstand, friktion, der opstår når man skaber kunst … og når man skaber lyd på en cello.

Den kryptiske titel på Kwiecinskis værk, a6(+1), giver mening, når man ser antallet af musikere på scenen. Det er rytmisk markant og figurrig musik.

Lumen er en måleenhed for lys og titlen på Sniadys værk. Hendes musik har en stille sanselighed og vilje til at udforske instrumenter og udtryk, der kan få, ja næsten tvinge, lytteren til at spidse ører.

Polske ensembler har altid haft et godt øre til Nørgårds musik og han har besøgt landet ofte. Han er også en af Kullbergs nære venner og samarbejdspartner, så at spille celloudgaven af Nørgårds koncert Remembering Child virker som en naturlig afrunding på koncerten.


Program

Krzysztof Wolek: Various Forms of Friction for cello and large ensemble (2016)

Andrzej Kwiecinski: a6(+1)

----

Marta Śniady: Lumen

Per Nørgård: Remembering Child (Sinfoniettaudgave)

Koncerten er medfinancieret af det polske Ministerium for Kultur og Nationalarv


Dirigent: Szymon Bywalec

Solist: Jakob Kullberg


KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og Skandinaviens næststørste, internationale festival for samtidsmusik, og fra den 29. maj til 8. juni 2018 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival 29. maj – 8. juni 2018

Facebook @cphavantgardemusicfestival / Instagram @klang_festival

Dagsbillet

Salg lukket

Dagsbillet (stud.)

Salg lukket