Palle Mikkelborg, Carsten Dahl, Bo Stief og Alex Riel.

22 aug 2018 kl. 20:00 - 22:00

Pia Kai-Sørensen, Torupvejen 135 b, 3390 Hundested

Der er lagt op til en magisk aften når fire af jazzen store musikere mødes på i Mejeriet.

Palle Mikkelborg, Carsten Dahl, Bo Stief og Alex Riel har simpelthen meldt deres ankomst og vi glæder os vildt.

Palle Mikkelborg Trumpet,

Carsten Dahl Piano

Bo Stief Bas

Alex Riel Trommer

Palle Mikkelborg

Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. "Jazzmusiker" dækker ikke helt fordi Mikkelborg i lige høj grad trækker på arven fra Miles Davies, Gil Evans som på arven fra Ravel og Charles Ives og også mystikere som Buddha og William Blake. Mikkelborg har siden slutningen af 1960erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine orkestre og sine kompositoriske crossover projekter.

Palle Mikkelborg har stået bag flere toneangivende danske grupper bl.a. Riel-Mikkelborg Kvintet, V8 og En-trance samt den nytænkende trio Kenneth Knudsen og NHØP.

Carsten Dahl Musiker og Maler

Professionel jazzpianist, først m/Embla, så m/Ginman/Blachman/Dahl Trio o.a. Omfattende international karriere m/topmusikere fra nær og fjern bl.a. Griffin, Mariano, Bergonzi, Wickman. Lovano, Marselis, Gomez, NHØP & Riel. Docent på Vestjysk Musikonservatorium '92 i improvisation, tilknyttet det klassiske Ensemble Midvest i '07, professor på Rytmekons.Kbh. i ny musik fra '11, imens han i årene frem fortolker J.S.Bach's sværeste værker f.x. ‘Goldberg Variationer', der udgives sammen med egne værker for solopiano og symfoniorkester.Solopiano får med tiden stigende betydning for Dahl, der finder det udfordrende at arbejde med improvisation over rum og tid, som relaterer til øjeblikket. Har modtaget adskillige anerkendelser og musikpriser: B. Webster Prisen i '97, Django D'or Master of Jazz i '06, DMA Jazz i '11, Grammy i '13, nomineret til Carl Nielsen prisen i '15 og modtager til efteråret '15 Ridderkorset. Mangeårig kunstsamler og på det seneste autodidakt billedkunstner med flere separatudstillinger i udsigt.

Bo Stief har præget dansk musikliv siden 60´erne. Han startede sin karriere i Montmartre i Store Regnegade, hvor han akkompagnerede strengt taget alle de solister, der på den tid kom igennem København. Don Cherry opdagede den 17-årige Bo Stief og tog ham med rundt i hele Europa. Dexter Gordon, Ben Webster, Stuff Smith, Johnny Griffin, Dollar Brand (Abdullah Ibrahim) er blot nogle af de navne, han spillede med i den periode. Riel/Mikkelborg-kvintetten var ligeledes et af 60´ernes store bands, som Bo spillede med.

I 2003 genopstår all-star bandet fra 80´erne Santa Cruz. Igen med Poul Halberg og derudover med Hans Ulrik, Frans Bak og Alex Riel. Et andet vigtigt projekt i denne periode er trioen med Bobo Moreno og Ole Koch Hansen. Desuden spiller Bo Stief med så forskellige musikere som Jesper Thilo, Sissel Vera Petterson og Stig Kreutzfeldt. Gennem 00´erne er Bo Stief kunstnerisk leder af sommermusikstævnet på Ærø folkehøjskole og i Ollerup. Diamanten har nydt godt af Bo Stiefs alsidige konceptkoncerter, som han har stået for fem gange i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival Bo Stief har modtaget mange priser blandt andet DJBFA´s ærespris, BT´s rockpris, Django D`or prisen og Ben Webster-prisen. Bo Stiefs egen musik er alsidig, søgende og iørefaldende, og hans letgenkendelige lyd er altid flot og fangende. Den nordiske tone har altid været en vigtig del af Bos musik.

Alex Riel startede med at spille swingjazz i slutningen af 1950erne. Allerede i 1962-65 blev han hentet ind som husmusiker i Jazzhus Montmartre, hvor han især med NHØP og Bo Stief i rytmegruppen lærte håndelaget ved at bakke de tilrejsende især amerikanske musikere op, bl.a. Dexter Gordon, Ben Webster, Don Byas og Kenny Drew. I alle årene har Riel været en af de helt centrale trommeslagere i dansk jazz og rock med sit elastiske og driftige trommespil med bl.a. Radiojazzgruppen, V8, Santa Cruz, Istanbul Express Savage Rose, Benjamin Koppel og Carsten Dahl. Riel har også i en årrække været fast trommeslager med det tyske WDR Big BandAlex Riel anses for at være en af verdens bedste jazztrommeslagere. Igennem årtier har han akkompagneret en nærmest uendelig række af internationale jazzikoner og dertil har han blandt andet været en af de drivende kræfter bag dansk rocksucceser som Savage Rose og Sebastian. Alex Riel er med andre ord en mand eller en dreng, der ikke kan sættes i bås som noget som helst -andet end een af verdens bedste bag et trommesæt.

Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd i Halsnæs kommune og Statens Musikråd.

billet

Salg lukket

Medlem

Salg lukket