Palle Mikkelborg, Carsten Dahl, Bo Stief og Alex Riel.

22 aug 2018 kl. 20:00 - 22:00

Pia Kai-Sørensen, Torupvejen 135 b, 3390 Hundested


Koncerten er støttet af Kulturelt Samråd i Halsnæs kommune og Statens Musikråd.

Palle Mikkelborg

Palle Mikkelborg er en af Danmarks mest nytænkende og originale jazzmusikere nogensinde. "Jazzmusiker" dækker ikke helt fordi Mikkelborg i lige høj grad trækker på arven fra Miles Davies, Gil Evans som på arven fra Ravel og Charles Ives og også mystikere som Buddha og William Blake. Mikkelborg har siden slutningen af 1960erne udfordret de musikalske konventioner med sit personlige trompetspil, sine orkestre og sine kompositoriske crossover projekter.Palle Mikkelborg har stået bag flere toneangivende danske grupper bl.a. Riel-Mikkelborg Kvintet, V8 og En-trance samt den nytænkende trio Kenneth Knudsen og NHØP. Fra slutningen af 70erne har Mikkelborg været internationalt efterspurgt. Han har spillet med musikere fra hele verden bl.a. Dexter Gordon, Gil Evans, Terje Rypdal, Jan Garbarek og Charlie Peacock. Fra 1990erne har Mikkelborg især arbejdet med egne grupper, komponeret og indspillet crossover-præget musik med inddragelse af hustruen Helen Davies.

Carsten Dahl Musiker og Maler

Carsten Dahl begyndte at spille på trommer som 9 årig. Dan han var 14 år gammel, var han allerede brugt som studiemusiker. Som 19 årig kom han på Det Rytmiske Musikkonservatorium. Her havde han den legendariske amerikanske trommeslager Ed Thigpen som lærer. Han droppede efter 2 år trommerne til fordel for klaveret. Ed Thigpen satte sin stilling på spil for at Carsten Dahl kunne få lov til at fortsætte med klaveret på konservatoriet. Via saxofonisten Agergaard møder han trommeslageren m.m. Thomas Blachman og bassisten Lennart Ginman. Dahl medvirker i Thomas Blachmans diverse jazz/hip hop projekter op gennem 90erne. Han danner trio med Ginman og trommeslageren Frands Rifbjerg, de laver et par plader for Storryville i 90erne samt indspiller række albums for det japanske pladeselskab Marsmellow hvor materialet udelukkende er standards hvor Dahl dyrker inspiration fra Bud Powell. I en periode fra midten af 90erne og et stykke op i 00erne medvirker han som sideman hos mange forskellige kunstnere: Ulf Wakenius, Hanne Boel, Christina Dahl, Mads Vinding, Alex Riel, Tomas Franck, Jesper Lundgaard og flere andre.

Bo Stief

Bo Stief har præget dansk musikliv siden 60´erne. Han startede sin karriere i Montmartre i Store Regnegade, hvor han akkompagnerede strengt taget alle de solister, der på den tid kom igennem København. Don Cherry opdagede den 17-årige Bo Stief og tog ham med rundt i hele Europa. Dexter Gordon, Ben Webster, Stuff Smith, Johnny Griffin, Dollar Brand (Abdullah Ibrahim) er blot nogle af de navne, han spillede med i den periode. Riel/Mikkelborg-kvintetten var ligeledes et af 60´ernes store bands, som Bo spillede med.

I 2003 genopstår all-star bandet fra 80´erne Santa Cruz. Igen med Poul Halberg og derudover med Hans Ulrik, Frans Bak og Alex Riel. Et andet vigtigt projekt i denne periode er trioen med Bobo Moreno og Ole Koch Hansen. Desuden spiller Bo Stief med så forskellige musikere som Jesper Thilo, Sissel Vera Petterson og Stig Kreutzfeldt. Gennem 00´erne er Bo Stief kunstnerisk leder af sommermusikstævnet på Ærø folkehøjskole og i Ollerup. Diamanten har nydt godt af Bo Stiefs alsidige konceptkoncerter, som han har stået for fem gange i forbindelse med Copenhagen Jazzfestival. I 2005 spillede Bo duokoncert med Steve Swallow.

Bo Stief har modtaget mange priser blandt andet DJBFA´s ærespris, BT´s rockpris, Django D`or prisen og Ben Webster-prisen. Bo Stiefs egen musik er alsidig, søgende og iørefaldende, og hans letgenkendelige lyd er altid flot og fangende. Den nordiske tone har altid været en vigtig del af Bos musik.

Alex Riel

Alex Riel startede med at spille swingjazz i slutningen af 1950erne. Allerede i 1962-65 blev han hentet ind som husmusiker i Jazzhus Montmartre, hvor han især med NHØP og Bo Stief i rytmegruppen lærte håndelaget ved at bakke de tilrejsende især amerikanske musikere op, bl.a. Dexter Gordon, Ben Webster, Don Byas og Kenny Drew. I alle årene har Riel været en af de helt centrale trommeslagere i dansk jazz og rock med sit elastiske og driftige trommespil med bl.a. Radiojazzgruppen, V8, Santa Cruz, Istanbul Express Savage Rose, Benjamin Koppel og Carsten Dahl. Riel har også i en årrække været fast trommeslager med det tyske WDR Big BandAlex Riel anses for at være en af verdens bedste jazztrommeslagere. Igennem årtier har han akkompagneret en nærmest uendelig række af internationale jazzikoner og dertil har han blandt andet været en af de drivende kræfter bag dansk rocksucceser som Savage Rose og Sebastian. Alex Riel er med andre ord en mand eller en dreng, der ikke kan sættes i bås som noget som helst -andet end een af verdens bedste bag et trommesæt

billet

DKK 275,00 + DKK 25,61 gebyr


Medlem

DKK 250,00 + DKK 23,74 gebyr