Paroles Designkritikerskole: Fra Designkritik til kritisk design

Enghavevej 80C, 2450 København
26 jun 2021 kl. 11:00 - 17:00
Billetter DKK 300,00
Billetter DKK 300,00

Kom med til opstartsseminar for vores nye initiativ i Parole.cc:
Paroles Designkritikerskole!

Paroles Designkritikerskole er en række kurser for dig, som er udøvende designer og gerne vil have vækket, styrket og udfordret din kritiske designsans. Dig, som vil være med til at udvikle fremtidens samfundsorienterede designkritik og diskutere og afprøve, hvordan den kan omsættes til praksis.

På opstartsseminaret ”Fra designkritik til kritisk design” vil vi tage et både historisk og nutidigt kig på, hvad designkritik er. Seminaret er opdelt i to halvdele: en forelæsningsdel og en samtaledel.

I første halvdel vil vi blive præsenteret for designkritikkens udvikling og forskellige retninger og formater i et historisk perspektiv. Dernæst vil vi dykke ned i et specifikt historisk pragteksemplar, nemlig dansk designkritiks alfader Poul Henningsen, som både var skribent og udøvende designer. Til sidst vil vi blive præsenteret for nye regenerative teorier og praksisser, som undersøger forholdet mellem fantasi, hukommelse og økologi. 

I seminarets anden halvdel omformer vi det teoretiske forelæsningsrum til et fælles undersøgende og nysgerrigt læringsrum, hvor vi skal sætte vores egne praksisser og virkeligheder i spil. Igennem samtaler skal vi reflektere over, hvad vi hver især oplever som designkritik, og hvordan den kan spille en rolle for os selv som praktikere i den virkelighed, vi arbejder i.

Coronarestriktioner:

Vi følger selvfølgelig de coronarestriktioner, som er gældende på tidspunktet for arrangementet. Lige nu vil vi fint kunne være 40 mennesker i lokalet, men ændringer og aflysning kan være en nødvendighed, alt efter hvordan situationen udvikler sig.
Husk corona- eller vaccinepas og mundbind til når vi skal stå op og gå rundt.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke