Peter Bruun & Per Nørgård, ATHELAS

Peter Bruun & Per Nørgård, ATHELAS

Fra DKK 160,00

Sted

Dato

30 sep 2023 kl. 19:30 - 21:00

Beskrivelse

Danske dialoger: Peter Bruun & Per Nørgård 

I koncertserien Danske dialoger bestiller ATHELAS et nyt værk hos en dansk komponist, som samtidig udvælger et værk af en anden komponist, der har haft en særlig betydning for dem. I denne omgang gælder det Peter Bruun og hans værk But always as it should be, som opføres i samarbejde med cellisten Carl-Oscar Østerlind. Værkets enigmatiske titel har rødder i en salme, som Bruun har skrevet: "Som havet møder en kyst / i frådelarm eller vuggen, tyst / røres jeg af din godhed, Gud. / Vildt eller blidt, men altid som det skal være". Fra denne salme udspringer den melodi, der klinger gennem hele værket: Nogle gange blot som en antydning, andre gange foldet ud i sin fulde længe.

Bruun har valgt Per Nørgårds Night-Symphonies, Day Breaks (1992). Nørgård underviste i komposition da Bruun selv var studerende på konservatoriet i Århus, og han præsenterede selv værket for Bruun og hans medstuderende. Bruun kan stadig genkalde sig, hvor overvældet og opløftet han blev i mødet med værkets særegne univers, og den dag i dag står det for ham en påmindelse om, at den vigtigste og første indstilling til at skabe musik må være denne barnlige åbenhed og lyst til at udforske og udfolde verden i lyd. Dette kan publikum hører meget mere om til koncerten, der indledes med en samtale med Bruun.

Til koncerten opføres desuden Bruuns fløjtekoncert Innocent Mind and Mayday (2008), hvor ATHELAS får selskab af den franskfødte fløjtenist Hélène Navasse. Koncerten dirigeres af iranskfødte Yalda Zamani, der gennem de sidste ti år har vist sig som en innovativ og betydelig fortolker af ny, europæisk musik.

Program:

Peter Bruun – But always as it should be (uropførelse) / solist: Carl-Oscar Østerlind, cello
Peter Bruun – Innocent Mind and Mayday (2008) / solist: Hélène Navasse, fløjte
Per Nørgård – Night-Symphonies, Day Breaks (1992)

Dir: Yalda Zamani

Arrangør

Athelas Sinfonietta Copenhagen er det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas Sinfonietta samarbejder med solister, dirigenter og ensembler fra ind- og udlandet, turnerer i udlandet og spiller på festivaler og ved operaforestillinger

Lokation

Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Anbefalede events
Events du har kigget på