spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Events du har kigget på
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Peters Tårer med Musica Ficta og Bo Holten

Event aflyst

Peters Tårer med Musica Ficta og Bo Holten

Fra DKK 75,00

Sted

Dato

14 mar 2020 kl. 16:00 - 17:15

Beskrivelse

Musica Ficta og Bo Holten præsenterer et af de mest ejendommelige og inderlige mesterværker, som den europæiske senrenæssance kan tilbyde.

Lassus’ tonesætninger af ”Petri tårer” om Peters anger over tre gange at have forrådt Jesus, viser komponisten fra den mest mystiske, ydmyge, men samtidig farverige og originale side. Det var i de sidste leveår at Lassus helligede sig kompositionen af 21 syv-stemmige madrigaler, hvoraf de 20 første er tonesætninger af Luigi Tansillos ”Lagrime di San Pietro”. Madrigaler var som udgangspunkt verdslige kompositioner til ofte meget verdslige tekster, som på dette tidspunkt var en af de hotteste musikalske udtryksformer. Madrigalernes popularitet uden for kirken bevirkede at stilen også fandt vej til en religiøs brug unde betegnelsen ”madrigale spirituale” (åndelige madrigaler).

De åndelige madrigaler blev et af modreformationens redskaber til at genvinde momentum i midten af 1500-tallets religiøse spaltning. Madrigalerne blev med deres verdslige tonesprog – nu med religiøse tekster – et nyt og mere almentilgængeligt supplement til katolicismens stramme liturgi. Lassus er en af de største eksponenter for denne dramatiske kompositionsstil, som med farverigt tonesprog ikke kun formidler, men iscenesætter evangeliets - og i dette tilfælde også samtidige poeters - tekster. Ved årets påskekoncerter vil vi give publikum oplevelsen af netop hvor dramatisk og nærværende denne periodes religiøse musik kan være.

Lokation

Aarhus Domkirke Aarhus Domkirke, Store Torv, 8000 Aarhus

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .