PIGEN GOGO - Nordatlantiske Filmdage 2018

08 mar 2018 kl. 20:00 - 22:00

Nordatlantens Brygge, Strandgade 91, 1401 København


PIGEN GOGO / 79 AF STÖÐINNI - med oplæg


Erik Ballings islandske film fra 1962 er en unik perle i den dansk-islandske filmhistorie, og det er med stor glæde og stolthed at vi præsenterer filmen, som ikke er blevet vist i Danmark i årtier.

Bondesønnen Ragnar arbejder som taxachauffør (med kaldenavnet 79) i Reykjavik. Efter at have kørt en fuld soldat til den amerikanske base i Keflavik, møder han og falder for en smuk kvinde, kaldt Gogo. Forholdet kompliceres dog af, at hun er græsenke, hvis syge mand er indlagt på hospital i Danmark, og at hun ydermere ser en soldat fra basen.

På baggrund af deres romance giver den sort-hvide film et socialrealistisk billede af sin samtids Island, der var præget af en intensiv og varmt diskuteret amerikanisering. Pigen Gogo er med andre ord ikke en typisk Balling film, men den blev også produceret af et islandske selskab, med islandsk manuskript og islandske skuespillere. Og i Island blev den en publikumsmagnet uden lige.

Hør mere om filmen og dens historie, når filmdagenes Birgir Thor Møller introducerer Pigen Gogo (79 af stöðinni) ved denne særvisning, som afrunder Nordatlantiske Filmdage 2018.

Arrangementet
Filmen varer 81 minutter og vises med engelske tekster.
Arrangementet inkluderer oplæg og varer ca. 105 minutter.


Nordatlantiske Filmdage 2018
1.-8. marts præsenterer Nordatlantiske Filmdage unikke filmoplevelser fra Færøerne, Grønland og Island, tilsat oplæg, instruktørbesøg og debat. Nordatlantiske Filmdage 2018 er støttet af Det Danske Filminstitut, Islands Ambassade i København og Nordens Institut i Grønland (NAPA) og præsenteres af Nordatlantens Brygge i samarbejde med FILM.GL, Tórshavn Film Festival, Islands Filmarkiv og Icelandic Film Centre. Læs mere på www.nordatlantens.dk/filmdage

Billet

Salg lukket