Pigen Under Vandet - åbne visninger med publikums debat

Teaterøen - Det Sorte Anneks, Refshalevej 320, 1432 København K.

Vi er glade for at kunne præsentere 2. runde åbne visninger af vores kommende forestilling PIGEN UNDER VANDET og glæder os så meget til at byde alle velkomne til forestilling og debat om kunsten som redskab i menneskelige transformations processer.

Visningen af det dramatiske arbejde varer ca. 1 time. Derefter inviteres publikum til efterfølgende samtale om forestillingens tema og kunsten som hjælper i personlige og samfundsmæssige transformations processer (social change).

På scenen:
Lotte Arnsbjerg
Carman Moore

Bag Scenen:
Malte Claudio Lind
Trevor Davies
Malene Andreasen
The Art of Transformation Team
TAoT advisory Board
TAoT Board of directors

Pigen under vandet er en modig og musikalsk fortælling om at forholde sig til sig selv og sin fortid. Forestillingen er
en dansk bearbejdelse og ny iscenesættelse af koncertforestillingen Girl Of Diamond Mountain, som blev
skabt i New York af skuespiller/sanger Lotte Arnsbjerg, i samarbejde med den amerikanske komponist/musiker
Carman Moore. Reaktioner på den engelsksprogedeforestilling fra publikum og presse har været så overstrømmende positive, at Lotte har fået mod på at lave en scenisk version til turné i DK og samtidig sætte fokus på et fortsat tabuiseret emne.

Pigen Under Vandet fokuserer og insisterer på menneskers evner til at genoprette livskraften efter traumatiske oplevelser, som i dette tilfælde seksuelle overgreb i tidlig barndom. Afsættet for forestillingen er Lotte Arnsbjergs autobiografiske historie.

Forestillingen er dog langt fra socialrealisme. Lotte’s stærke persona, hendes intense stemmeføring, de smukke haikudigte-inspirerede sangtekster forfattet af Lotte, Carman Moores stille insisterende klaverspil og drømmeagtige poetiske videoprojektioner, følelsesladet og dybt scenisk univers, som både fanger og befrier tilskueren.

Vi har 4 åbne visninger alle 3 dage kl. 20, og en ekstra forestilling d. 6.6 kl. 14.00 tiltænkt faglige organisationer og undervisnings institutioner, med henblik på partnerskab/ samarbejde.

LOKALT SAMARBEJDE
VI planlægger turne med forestilling i november 2019 samt februar/marts 2020. Derfor indgår vi nu dialog med evt.
partnere og organisationer, som finder projektet og temaet relevant som nyskabende kunstnerisk inspiration til
borger og samfundsdialog landet over. I forbindelse med turnéen ønsker vi at arrangere diskussion efter forestillinger
og evt. offentlige cafémøder, arrangementer samt workshops, som passer ind med lokale ønsker.

Lotte Arnsbjerg fungerer som frontfigur, men programmet sammensættes gerne i samarbejde med lokale partnere, hvor
lokale kunstnere og fagpersoner relateret til emnet inviteres med. Cafémøder, arrangementer og workshops tilrettelægges specifikt. Forestillingen samt aktiviteter er tiltænkt kulturhuse, teatre, medborgerhuse, biblioteker og højskoler m.fl.

BAGGRUND
Girl of Diamond Mountain havde premiere i 2013 i New York og har spillet i mange amerikanske byer for et begejstret publikum. Det særlige ved reaktionerne har været, at publikum ville fortælle og tale om egne historier, efter at have set forestillingen. Dette førte til Transformation Festival, som er en hybrid platform med kunsten som redskab for social change og fællesskab for menneskelig transformation, gennemført 3 gange i både New York og København.

ORGANISATION
The Art of Transformation er et udviklingsprojekt med afsæt i kunstens potentiale i forhold til at hjælpe mennesker til at afdække og dele tabubelagte problematikker og derigennem medvirke til samfundsudvikling gennem nye metoder.

Projektet består af forestillinger, workshops og åbne cafémøder, der kulminerer i en festival i 2020. www.the-art-of-transformation.com