Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Pigen Under Vandet - musikdramatisk forestilling

Afholdt event

Pigen Under Vandet - musikdramatisk forestilling

Fra DKK 40,00

Beskrivelse

PIGEN UNDER VANDET forestilling med tilhørende publikums samtale omkring temaet: MØNSTERBRYDER OVER TABU

Medvirkende i gruppe-samtale efter forestilling: Erfaringsekspert Cleo Borrowman, formand for Landsforeningen Spor, Helle Knudsen (psykoterapeut, Gruppe Analytisk Selskab), Marianne Malm (Psykolog), Jeanette Bresson Ladegaard Knox (Lektor v. afdeling for Sundhedstjenesteforskning, Kbh.s Universitet), Klaus Christensen (Psykolog v/ CP Danmark),
Tovholder: Pia Clementsen (Formand Dansk Psykoterapeut Forening)

Pigen under vandet er en autobiografisk fortælling om et barndomstraume, om dysfunktionen det førte med sig, og ikke mindst, at transformation og personlig frigørelse er mulig, når identifikation med traume og offerrolle slippes. 

Baggrund 
I 2013 opførte Lotte Arnsbjerg for første gang en central historie fra sit eget liv. Historien om seksuelle overgreb i tidlig barndom. 
Lottes personlige beretning har et post #metoo budskab med fokus på frigørelse fra offeridentitet.

Forestillingen viser gennem musik, poesi og smukke video projektioner en stærk rejse fra en barsk historie frem mod et fremskuende og ressourcefyldt liv, hvor smerten i fortiden er vigtigt afsæt for inspiration og livsmod i nutid.

Lotte Arnsbjerg skabte forestillingen i samarbejde med amerikanske komponist Carman Moore og de opførte “Girl of Diamond Mountain” i New York City og på turne til store byer i USA. Forestillingens møde med publikum var overvældende og bekræftede antagelsen om, at mange lever med uforløste traumer på grund af samfundets tabuisering, fortielse og offermentalitet.

“Girl of Diamond Mountain” dannede grobund for stiftelsen af institutionen The Art of Transformation, som arrangerer events over hele landet.

Se mere på www.the-art-of-transformation.com

Girl of Diamond Mountain har fået titlen Pigen Under Vandet på dansk.

Lotte Arnsbjerg har selv oversat alle tekster, og forestillingen er blevet til med støtte fra Offerfonden. Musikken fra forestillingen er udgivet på CD og diverse streaming tjenester med støtte fra KODA kultur, Dansk Skuespillerforbund, DPA.

CD kan købes efter forestilling.


Udtalelser fra fageksperter, kunstnere og publikummer, som har oplevet Pigen Under vandet og Transformation Lab / The Art of Transformation events:

“Kære Lotte og teamet bag Pigen Under Vandet!Tak for en fantastisk flot forestilling. Jeg har jo haft mulighed for at følge udviklingen fra Girl of Diamond Mountain til Pigen Under Vandet. Jeg er så glad for, at fortællingen og forestillingen nu foreligger på dansk. Vi er på mange måder afhængige af udtryk, associationer og forståelser på vores modersmål, når det handler om følelsesmæssige oplevelser. Især de oplevelser, som kan være svære at mobilisere, fordi de er knyttet til smertefulde eller skræmmende oplevelser. Pigen Under Vandet er et fremragende eksempel på, at kunst kan fungere som et utrolig stærkt supplement til faglitteratur, fordi kunst kan formidle indsigt og åbne døre på en helt anden, involverende måde".
Kuno Sørensen, Psykolog & seniorrådgiver, Red Barnet

“Tak Lotte Arnsbjerg, tak Carman Moore, Jeg så Pigen under vandet i KoncertKirken. Koncert versionen af jeres projekt. Jeg vidste hvad emnet for forestillingen var, og jeg ved hvordan netop dette tema går dybt i min sjæl, når emnet berøres. Jeg har erfaring for hvor smertefuldt det kan være, gennem meget terapeutisk og åndeligt arbejde, med min barndom. Men jeg var ikke forberedt på hvor dybt under huden og på en helt ny måde, det lykkedes jer at komme. Jeg oplevede en ny og anderledes opløsning i den knude jeg slæbt på i alle de år. Let som en lun vind på huden. For det lyder min varmeste tak”.
Frank Jørgensen, international addiction counsselor, løsnings fokuseret Psykoterapeut

”Pigen under Vandet” er en smuk og relevant forestilling, der giver et godt indblik i, hvad seksuelle overgreb gør ved et barn. Forestilling kan det, som kunst kan, at gå bag ordene og gå ind og røre vores følelser og indlevelsesevne. Denne forestilling handler heldigvis ikke kun om overgrebet, men især vigtigt: om håbet og helingen. Hvad der skaber håb og heling. Forestillingen er især velegnet til debat i samarbejde med relevante faggrupper, der evt. kan uddybe, hvad omgivelserne kan gøre”.
Pia Clementsen, psykolog, rådgiver, Formand for Dansk Psykoterapeut Forening

“The Art of Transformation har lavet en smuk og dybt bevægende forestilling, der inviterer publikum til det dybest mulige engagement: Vi inviteres til, ikke bare passivt at se på, men til at bringe vores egne smertelige fortællinger i spil. Samtidig inviterer TAoT os alle, som samfundsborgere, til at huske kunstens rolle, som det rum, den ramme eller sprog, hvormed vi, gennem næsten hele vores historie, har kunnet dele og hele vores oplevelser, med hinanden. Det er et rum, vi har manglet i Danmark i årevis og mere end nogensinde har brug for”.
Karin Holten Due von Daler, kunstterapeut

“Tusind tak til Lotte Arnsbjerg og Carman Moore for en stor og uforglemmelig oplevelse i går ved et sær-arrangement af Selskabet For Psykoterapi og Dansk Psykoterapeutforening.Det var en af de dage, hvor teatermagi, kunstnerisk og menneskeligt nærvær, og kontakt mellem scene og publikum gik op i en højere enhed. Også stor tak til paneldeltagerne Karin Dyhr, Pia Clementsen, Anette Holmgren, Lotte Arnsbjerg og ordstyrer Allan Holmgren for spørgsmål og refleksioner. Lad os håbe mange flere vil få mulighed for at opleve Pigen Under Vandet”. 
Selskabet for Psykoterapi

“Pigen under vandet - en musikforestilling om at tage sit liv tilbage. En meget bevægende original og personlig forestilling om en lille piges opvækst og udvikling i skyggen af gentagende seksuelle krænkelser. Smukt, forstemmende og så alligevel livsbekræftende: hvad der kan tales om og udtrykkes, før eller siden, viser vej til et bedre liv. Musikken, afdæmpet og “enkel,” satte forestillingen i relief og var i sig selv en stor oplevelse”.
Asbjørn Pedersen, psykolog og psykoanalytiker & Helle Knudsen, psykoterapeut og gruppeanalytiker.

“Pigen Under Vandet” er en enestående forestilling, ulig noget andet jeg har set. Det er lykkedes Lotte Arnsbjerg at transformere sin private overgrebshistorie til et alment vedkommende kunstnerisk udtryk. Det er dybt bevægende at se en historie af den karakter udfolde sig - som publikum at blive inviteret på rejse gennem de sværeste øjeblikke, igennem traumets lange skygger - og ud igen på den anden side. Det er i sig selv en bedrift at transformere noget så personligt til noget alment vedkommende, og det er ekstra fantastisk at se et traume blive til håb, til integritet, til en stemme i verden”.
Stefan Green Meinel, Gestialt og kropsterapeut

»Tak for den store gave, I giver ved denne usædvanligt smukke præstation. Jeg er så forbløffet, imponeret og dybt rørt af PIGEN UNDER VANDET! Det er en unik skabelse af helbredelse og kærlighed, og jeg anbefaler forestillingen på det varmeste”.
Maria Louise Suhr, modedesigner

"Pigen Under Vandet udviser en kæmpe stor autencitet, med mange professionelle kræfter. Forestillingen formår at bringe smertefulde oplevelser fra fortiden til et nyt sted med positive udsigter. Har oplevet forestillinger af forskellig art som har skubbet til egen udvikling, men aldrig noget så stærkt som dette. Er blevet kæmpe tilhænger af ideen bag forestilling og den producerende organisation: The Art of Transformation”.

Madame Garborg, forfatter.

Lotte gør sin historie så minimal og utrolig nærværende med en intensitet der drager mig ind i et liv, hvor jeg møder smerten og det der gør ondt, såvel som håbet og drømmen. Samtidig har jeg mulighed for at vælge at træde ud af påduttede roller og vove tilgivelsen. Samt at acceptere mit livsvilkår med håb og opdagelsen af livskræfter der frigøres. Pigen Under Vandet er relevant for alle der vover at møde livet uindpakket. Lotte rammer offerproblematikker helt præcist og bragende godt i al sin enkelthed og kompleksitet - hun favner begge dele med intensitet, nærvær og dyb menneskelighed, og med forståelse, som kun der selv har gået vejen kan have. Det særlige ved Lotte Arnsbjerg er, at hun vover og ønsker at give det videre”.
Jarle Tangsted, frikirkepræst.

“Er seksuelle overgreb på børn noget man vil bruge en fredag aften på? – ikke umiddelbart! Alligevel sad jeg en fredag aften på en stol i Glassalen og overværede Lotte Arnsbjerg ́s ”Pigen under vandet”. Det er med en vis spænding man sidder der på stolen – med en sær forventning om at det, der snart skal udspille sig på scenen, ikke er lige rart alt sammen. Det var det heller ikke – det var knugende, men også voldsomt forløsende.Lotte Arnsbjerg akkompagneres af to habile musikere Carmann More og Henrik Dam Thomsen, der kompetent understøtter hende i fremførelsen af værket.Under forløbet har man som tilskuer hele registeret af følelser fremme. Fra barnet der oplever overgrebet, gennem den voksne kvindes fornægtelse – til den forløsende indsigt senere i livet. Lotte Arnsbjerg mestrer under hele opførelsen den svære balancekunst mellem det patetiske og det krukkede. Man føler sig ét med hende når hun bogstaveligt talt skriger sin fortvivlelse ud, når hun udfordrende danser barnets smerte væk og endelig til sidst opnår indsigt og forløsning.Som med al anden svær tilgængelig kunst, er belønningen størst når man har modet til – fordomsfrit – at møde værket på dets egne præmisser. Koncertforestillingen kan derfor stærkt anbefales”.
Frank Wood, kunstmaler

“Jeg så”Pigen Under Vandet den 6. marts 2020. Det er et mesterværk. Teksterne, skuespillet, sangene, musikken, baggrundsbillederne og videoerne udgør en helhed, der formidler på en så imponerende måde, som kun kunst kan skabe, hvor forfærdeligt det er at blive misbrugt seksuelt som en lille pige. Det er meget modigt at dele sine traumer på denne måde og samtidig formidle budskabet om, at der er en vej ud ved at acceptere, at ja, det skete for mig, men jeg har tilgivet gerningsmanden, fordi det for mig er måden at tage mit liv tilbage, som han så brutalt stjal fra mig. Hvor er den lille pige nu, som komponist og pianist Carman Moore spørger undervejs i stykket, og også dengang for år tilbage, hvo han første gang hørte historien. Hun er her, en stærk kvinde, Lotte Arnsbjerg, som lærer os, hvordan man kan overvinde nogle af de værste traumer, en lille pige kan opleve. Seksuelt misbrug af børn er tabu. Ingen ønsker at høre om det eller kigge ind i det, når det bliver afsløret for familien mange år senere. Dette er grunden til, at Pigen Under Vandet skal ses af millioner”.
Peter Gøtzsche, dansk læge, professor, medicinsk forsker.

»Tak for en dybt rørende præstation med Pigen Under Vandet! Det var virkelig en smuk oplevelse med alt forbundet - og det fik mig til at mig forbinde mig med min egen indre sjæl. Offeroller kan brydes og nyt liv kan opstå med dette værk, det er jeg ikke et sekund i tvivl om«
Rikke Hartman Bosse, Danmark, Ledelsesrådgivning

The Art of Tranformation sætter ord, billeder, lyd mm på de oplevelser der følger af overgreb og traumer. For mange er de mønstre der skabes utydelige og ordløse, fordi overgrebet skete i barndommen, men traumet bliver siddende og vokser med personen. Lotte Arnsbjerg giver med sin kunst og projektet The Art of Transformation og forestillingen Pigen Under Vandet stemme til alle de mennesker, som endnu ikke har fundet sprog eller udfoldelse for traumer, som har siddet i kroppen i årevis. Med denne stemme åbnes en helt ny dør - til et helt nyt liv. Projektet er i mine øjne for alle - for i kunsten kan alle spejle sig, og jeg tror ikke der findes et menneske i dette liv, som ikke er berørt at et traume, enten direkte eller indirekte. Vi er jo på en måde én stor familie. Og når mønstrene identificeres, kan de endelig brydes’.
Lise Højer, læge.

The Art Of Transformation og Transformation Festival sætter fokus på noget, som jeg ikke har set andre steder hverken i størrelse eller format. Hvis vi vil have et samfund til at vokse, så skal vi ikke længere kun bekymre os om information og resultater, men om indsigt og vores indre følelsesliv. Transformation Festival demonstrerer på tydeligste vis, at verden ikke har brug for mere information, den har brug for indsigt i information. Indsigt i os selv hjælper os til at forstå os selv, vores relationer og "dér hvor det var svært og uforståeligt for os selv” Human interaction er den størst menneskelige teknologiske mulighed for, at udvikle vores samfund, og er i en verden af robotter, teknologi og mer- salg, et vitalt brydningspunkt for at vi kan opfatte og forstå os selv og hinanden mere komplekst og til sidst forstå en simplere formular for, hvorfor konflikter, afsluttede relationer, uafsluttede relationer, skjulte og skamfulde historier altid vil findes, og i det lys har brug for en platform og mødested, hvor al vores tab af os selv kan genvindes. Dette er Transformation Festival. Den henvender sig til ofre men peger ikke på ofrene, den peger på mennesker, der ønsker at genvinde styrke og stabilitet i deres liv. Hvad mere kan vi ønske?”
Joakim Skovgaard – skuespiller

»Pigen Under Vandet er et virkelig smukt og rørende projekt og Lotte Arnsbjerg giver en meget stærk præstation af offerrollens komplekse natur! Sang, musik, filmklip og debat er alle sammen en hjerteåbneroplevelse og et sandfærdigt kunstværk - The Art of Transformation er en virkelig medfølende bevægelse som jeg selv gerne deltager i, for den bør så absolut gøres til en verdensomspændende bevægelse «
Morten Lundhus, Danmark, HR træner, værkstedsleder, forfatter.

»Pigen under vandet er en fantastisk historie om, hvad livet bliver efter misbrug, men ligeså meget om helbredelsen og kreativiteten, som denne oplevelse kan åbne op for ... Dens stemning, nerve og fortælling målretter dybt og direkte for sjælen. Alle fortjener at se dette, og dem der ikke ser det, går glip af en sand formue. «
Henning Buch, Danmark.

En vidunderlig personlig fortælling om et svært emne. En fortælling, som påvirker ethvert menneske, især de som har gennemlevet traumatiske oplevelser. Jeg kan mærke pigens smerte, men jeg kan mærke også hendes styrker”.
Azra, publikummer.

“Pigen under vandet er en historie om pigen under og over vandet, inde og ude af sig selv. Transparent i sin byrdes smerte og opfriskende tro mod sin naivitet i sin flygtighed fra denne. Lotte Arnsbjerg synger og fortæller med duggende smuk og smidig stemme og akkompagnement er stærkt understøttende med sine hvirvlende og virtuose elementer men aldrig for dominerende. En meget smuk og meget stærk forestilling”.
Radmila Rajic, operasanger.

“Kære Lotte og holdet bag Pigen Under VandetTusinde tak for en smuk og rørende oplevelse i lørdags. Kunstnerisk, åndeligt og vidensmæssigt var det bare et meningsfult arrangement - og skønt at du også kunne sætte ord på vigtigheden af det nonverbale og ikke-mentalt-forståede bagefter. Jeg vil have i baghovedet om jeg ikke kender relevante kredse, hvor det kunne opføres. F.eks. i musikterapeutiske eller spirituelle fællesskaber".
Malene Bichel, stemmecoach og underviser ved rytmisk konservatorie

“Tak for en stærk oplevelse i går! Musik, billeder og poesi i forening kan udtrykke langt mere end ord. Det kunne være så fint at få til Østjylland. Jeg tænker lige Kvindemuseet? Men der er sikkert flere andre muligheder?”
Gunild Høvring Høeg , sundhedsplejerske

Det berører mig meget, jeg har hørt Lottes speak tidligere i forbindelse med at have signet op for nyhedsbrev. Nu hørte jeg det så fra ende til anden - og mit hjerte reagerer kraftigt. Men det har det altid gjort på Lotte. Følelsen jeg får af at høre hende fortælle, er velkendt fra mine møder med Lotte, dog mere ekspliciteret, fordi hun breder historien og vibrationen ud. Det er genialt, som et Columbusæg, at lave den traumeterapi-kunst-kobling som om, at hun gør det til kunst, at bryde tabuet og at skønheden og frigørelsen opstår netop når traumet brydes - og det er KUNST. Jeg ved ikke, mine ord dækker ikke helt dimensionerne i min oplevelse. Men cirka deromkring.
Anne-Sophie Morgenlykke, psykoterapeut

"Jeg gik meget bevæget og opløftet fra dagen om at miste og om at få.alle delinger var dybt personlige, ærlige ,hudløse og også humoristiske.alle følelser fik rum og plads.medmenneskeligheden og sammenhængen mellem det levende fik en smuk stemme.Jeg kan klart anbefale at gå til alt hvad de arrangerer”
Mette Bruun, kunstner og keramiker

“Forestillingen “Pigen under vandet” er en æstetisk velkomponeret forestilling om overgreb i barndommen, der først og fremmest fortæller os en gribende historie, og som samtidigt viser, at kunst og terapi ikke er afgrænsede størrelser. De historier, der griber os, forandrer os også. De glider ind i vores egne personlige fortællinger og bidrager til ny indsigt - i andre mennesker og i os selv. Kunstens sprog hjælper os med at forstå, når ord ikke rækker. Tak til Art of Transformation for at formidle en meget vigtig fortælling.”
Tina Lauritzen, cand. mag. Dramaturgi

“Kan kunst hele mennesker?” Uden tvivl ja og sikke en fantastisk fin oplevelse det var at være en del af jeres eftermiddags/aftenarrangement med dette tema, der inspirerede på flere planer. Det var på alle måder en total mindblowing og bevidsthedudvidende oplevelse af meget meget høj kvalitet.... tusinde tak!”
Vanja Mia Schwartz, stenhugger

Lokation

Christianshavns Beboerhus Christianshavns Beboerhus, Dronningensgade 34, 1420 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .