'Pigen Under Vandet' på Teaterøen

Pigen Under Vandet er en autobiografisk fortælling, en forestilling, om et barndomstraume, om dysfunktionen det førte med sig, og ikke mindst, at transformation og personlig frigørelse er mulig, når identifikation med traumet ophører. Til september spiller forestillingen på Teaterøen, og Lotte Arnsbjerg og organisationen The Art of Transformation glæder sig til at se dig!

Forestillingen spiller fra d. 12.-15. september på Teaterøen. D. 12.-15. spiller vi kl. 20.00, og d. 14.-15. er der ligeledes en eftermiddagsforestilling kl. 16.00. Køb din billet allerede nu, og del gerne med dit netværk.

Spilledagene er startskuddet på forestillingens kommende turné, som er støttet af Offerfonden.

Om forestillingen og dens rejse

I 2013 opførte Lotte Arnsbjerg for første gang en central historie fra sit eget liv. Historien om seksuelle overgreb fra sin tidlige barndom, den personlige beretning om at frigøre sig fra offeridentiteten og komme styrket ud af ilden blev til forestillingen “Girl of Diamond Mountain”.

Lotte Arnsbjerg skabte forestillingen i samarbejde med den amerikanske komponist Carman Moore og de opførte “Girl of Diamond Mountain” i New York City. Forestillingens møde med publikum var overvældende og bekræftede antagelsen om, at mange lever med uforløste traumer på grund af samfundets tabuisering, fortielse og offermentalitet.

“Girl of Diamond Mountain” dannede grobund for hele arbejdet med The Art of Transformation og er nu under udarbejdelse til det danske publikum. Personligt ser Lotte Arnsbjerg sig moden til den danske forestilling, som i høj grad er aktuel i relation til den arena #Metoo bevægelsen har åbnet op for. The Art of Transformation bidrager med nye perspektiver på bevægelsen, og flytter fokus fra afsløringen til det enkelte menneskes transformation ud af traumet. 

“Girl of Diamond Mountain” er en multimedieret forestilling der med stærke kompositioner, hjertegribende sang og spoken word, betagende dans og dragende videoprojektioner tager dig med i den lille piges fortælling. Fortællingen om at være seksuelt krænket og om at finde den sti, der får hende til at overkomme offertilstanden trods følgevirkninger, tabuisering og kollektiv fortrængning.

Den danske forestilling har fået titlen “Pigen Under Vandet” og er oversat/gendigtet og fremført af Lotte Arnsbjerg.