Pinot smagning hos Vinoble Skt. Petri

04 dec 2019 kl. 17:00 - 18:30

Vinoble Skt. Petri, Krystalgade 18, 1165 København

Pinot er mere end rødvin. Tankerne ledes muligvis hen imod vinregionen Alsace, hvor Pinot Blanc og Pinot Gris har regeret i århundreder. Bourgogne er en kort rejse derhen, små mængder vin, høj efterspørgsel og skyhøje priser… Men vine med fornavnet Pinot er mere end Frankrig og dyrkes med lige så høj succes i den nordlige del af Italien hvor Pinot Grigio laves i en lys, lettere og tørre version end i Frankrigs Alsace. En afstikker til Australien bliver det også til denne aften, og endelig skal vi også smage lidt på de Pinot`er der disse dage strømmer ud af Tyskland og lander på flere og flere middagsborde rundt omkring i Danmark.

Der vil denne aften blive budt på intense og opkvikkende hvidvine lavet på Pinot Blanc og Pinot Gris. Rødvine med syrlighed og frisk rød frugt selvfølgelig lavet på den højbårne Pinot Noir. Afsluttende vis skal vi udforske den Sydafrikanske nationaldrue Pinotage, brølstærk og tætpakket sort og blå frugt, der vil udfordre og imponere selv den mest vin vante gane.

Det bliver en oplevelse, som forhåbentlig vil få jer til at svæve ud af Vinoble Skt. Petri med ny indsigt i forhold til, at vine der begynder med Pinot er vidunderligt meget mere end rødvin.