Plantefarve og plantetryk

Raadvad 50, 2800 Kongens Lyngby
11 jun 2022 kl. 10:00
12 jun 2022 kl. 15:00
Billetter DKK 1.600,00
Billetter DKK 1.600,00

Plantefarve og plantetryk kursus 

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er meget givende  at arbejde med. Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil vi på kurset selv fremstille farver den ene dag og lave tryk med planter den anden dag. Vi udvinder en blæk, som er en tynd flydende farve, hvor farven er udtrukket  fra planter, bær og agern. Farveblækken kan bruges til at male og tegne på papir. Plantefarver kan være svære at styre og det vil derfor være et eksperimenterende laboratorium. Der vil være vejledning undervejs og man får udleveret et kompendium med mange råd og tips. Workshoppen foregår i Raadvad, som ligger lige op af skoven og ved en smuk sø. Dette giver en unik mulighed for at man selv at sanke sine planter. Så tag tøj på til en tur i skoven.

Søndag vil starte med en introduktion til eco-tryk, som er en plante tryk metode, som består af at lægge en plante på papir i pres og koge  dem i en time. Plantens egen farve og kontur vil blive overført til papiret. Når papiret er tørt, kan man med fordel tegne og male videre på det. Når der er sat over til plantetryk, kan man enten forsætte med at male med farven fra dagen før og lære det at kende eller forsætte med at koge nye farver. Weekenden lægger op til, at du både kan arbejde selvstændigt og få råd og vejledning. 

Materialer og mad indgår i prisen på kurserne. Medbring dog to tomme syltetøjsglas og ekstra papir, hvis du planlægger en større produktion.


Praktisk:
Sted: Raadvad Naturskole, Raadvad 50, 2800 Kgs. Lyngby. Lørdag og søndag 10 -15 begge dage.

Forplejning: Der vil være en lækker varm vegetarisk frokost samt kaffe og te.


Kort om stedet:

Kurset holdes på naturskolen i det naturskønne Raadvad, som ligger lige op af Dyrehaven. Dette giver mulighed for at benytte skoven og området til at sanke planter og fordybe sig i de smukke omgivelser. 


Tilmelding og aflysning:

Tilmeldingen er bindende. Cecilia er altid i sin ret til uanset årsag at aflyse workshoppen og pengene tilbagebetales.Pengene gives ikke retur ved sygdom eller egen aflysning, men man er velkommen til at videregive eller sælge sin plads.

Corona:

Hvis corona situationen skulle medføre, at workshoppen må aflyses, får I tilbudt en ny dato eller pengene gives retur.

Hvis du har spørgsmål så ring til Cecilia på mobil 20919097


Transport muligheder:

Tog: Klampenborg station og 17 min.cykeltur igennem skoven.

Bil fra Kbh til Raadvad. Kør af Helsingør Motorvejen, afkørsel mod Hjortekær og derefter mod Raadvad.

S-tog til Lyngby St og derefter bus til Raadvad. Kører dog ikke så ofte.

Kursist udtalelse:

“Workshoppen om plantebaseret farve har været en spændende og øjenåbnende oplevelse for mig. På workshoppen delte Cecilia Westerberg gavmildt ud af sin store viden om og metoder til at begynde sin egen farveproduktion af planter – både vilde planter fra naturen omkring Raadvad og af planter og frugter. Vi fik de første erfaringer med at lave planteafkog og omsætte dem til de smukkeste flydende farver på papir, hvor vi også afprøvede hvordan farven kan videreudvikles med syre og base. Jeg er overrasket over, hvor enkelt det er at fremstille sin egen farve og hvor stort et potentiale der er i forhold til at eksperimentere med de farver, som vores natur kan give os. Efter workshoppen ser jeg også pludselig naturen omkring mig med helt nye øjne, nysgerrig på hvad hver lille plante vil dele med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale Cecilias workshop. “

Mette Jeppesen

Profile picture
Cecilia Westerberg

Om underviseren

Cecilia Westerberg (f. 1967) er uddannet billedkunstner fra Chelsea College of Art & Design i London og har sit atelier i Raadvad tæt ved Dyrehaven. I løbet af de seneste 20  år hat hun udstillet både i Danmark og i udlandet. Sideløbende med sit kunstneriske virke afholder Cecilia workshops for børn og voksne på  museer og kulturinstitutioner. Hun har udviklet  en sanseudstilling Alkymistens Laboratorium for børn og voksne, som er blevet vist på fire danske museer og er nu aktuel på Malmø Kunstmuseum. 

Se mere på www.ceciliawesterberg.com.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke