Plantefarve og plantetryk kursus

Raadvad, 2800 Kongens Lyngby
17 apr 2021 kl. 10:00
18 apr 2021 kl. 15:00

Plantefarve og plantetryk kursus

Vi er omgivet af naturlige farvestoffer, som med lidt kendskab er meget givende at arbejde med. Med udgangspunkt i naturen omkring os og efter årstiden, vil vi på kurset selv fremstille farver. Vi udvinder en blæk, som er en tynd flydende farve, hvor vi har udtrukket farven fra planter, bær og agern. Plantefarven bruges til at male og tegne på papir. Plantefarver kan være svære at styre og det vil derfor være et eksperimenterende laboratorium. Der vil være vejledning undervejs og man får udleveret et kompendium med mange råd og tips. Workshoppen foregår i Raadvad, som ligger lige op af skoven og ved en smuk sø. Dette giver en unik mulighed for at man selv at sanke sine planter. Så tag tøj på til en tur i skoven.

Dag et:

Formiddagen starter med på at samle plantemateriale og få sat en gryde i kog. Mens der brygges, vil det alkymistiske laboratorium blive sat i gang. Alle vil lære at ændre farvernes ph værdier og udforske hvor mange farvenuancer, der kan laves ud fra tre forskellige planter eller bær. Efter frokost skal plantemassen sies fra og koges ind til en stærkere farveblæk. Derud over skal der plukkes planter og lægges i pres til næste dag.

Dag to:  På dag to vil blive muligt at arbejde med to forskellige plantetryk teknikker. Der vil være en introduktion til at lave aftryk med pressede planter ved brug af en varmepresse og som kræver brug af syntetisk fremstillede farver. Den anden teknik kaldes naturtryk og går ud på at fortykke plantefarven fra lørdagen og påføre den på planterne og lave et direkte tryk på papir. Dagen kan også bruges til at male billeder med den fremstillede plantefarve.

Praktisk:

Hold størrelsen vil være i forhold til de officielle anvisninger. Pt er det 10 personer.

Sted: Raadvad Naturskole, Raadvad 50, 2800 Kgs. Lyngby 

Forplejning: Der vil være kaffe, te og en lækker varm vegetarisk frokost. 

Kort om stedet:

Kurset holdes på naturskolen i Raadvad, som ligger lige op af Dyrehaven. Dette giver mulighed for at benytte skoven og området til at sanke planter og fordybe sig i de smukke omgivelser. 


Transport muligheder:

Tog: Klampenborg station og 17 min.cykeltur igennem skoven.

Bil fra Kbh til Raadvad. Kør af Helsingør Motorvejen, afkørsel mod Hjortekær og derefter mod Raadvad.

S-tog til Lyngby St og derefter bus til Raadvad. Kører dog ikke så ofte.

Tilmelding og aflysning:

Tilmeldingen er bindende. Pengene gives ikke retur ved sygdom eller egen aflysning, men man er velkommen til at videregive eller sælge sin plads.Hvis det ikke er muligt at gennemfører kurset refunderes pengene.

Jeg tager alle forbehold for Covid-19, dvs afstand, udluftning. Kurset følger de gældende retningslinjer. 

Hvis du har spørgsmål så ring til Cecilia på mobil 20919097


Kursist udtalelse:

“Workshoppen om plantebaseret farve har været en spændende og øjenåbnende oplevelse for mig. På workshoppen delte Cecilia Westerberg gavmildt ud af sin store viden om og metoder til at begynde sin egen farveproduktion af planter – både vilde planter fra naturen omkring Raadvad og af planter og frugter. Vi fik de første erfaringer med at lave planteafkog og omsætte dem til de smukkeste flydende farver på papir, hvor vi også afprøvede hvordan farven kan videreudvikles med syre og base. Jeg er overrasket over, hvor enkelt det er at fremstille sin egen farve og hvor stort et potentiale der er i forhold til at eksperimentere med de farver, som vores natur kan give os. Efter workshoppen ser jeg også pludselig naturen omkring mig med helt nye øjne, nysgerrig på hvad hver lille plante vil dele med mig. Jeg kan på det varmeste anbefale Cecilias workshop. “

Mette Jeppesen

Deltagere

Om underviseren

Cecilia Westerberg (f. 1967) er uddannet billedkunstner fra Chelsea College of Art & Design i London og har sit atelier i Raadvad tæt ved Dyrehaven. I løbet af de seneste 20  år hat hun udstillet både i Danmark og i udlandet. Sideløbende med sit kunstneriske virke afholder Cecilia workshops for børn og voksne på  museer og kulturinstitutioner. Hun har udviklet  en sanseudstilling Alkymistens Laboratorium for børn og voksne, som er blevet vist på fire danske museer og er nu aktuel på Malmø Kunstmuseum. 

Se mere på www.ceciliawesterberg.com.

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke