Spring til hovedindhold

Please accept a sunset, Erik Højsgaard

Please accept a sunset, Erik Højsgaard

Fra DKK 70,00

Sted

Dato

05 okt 2024 kl. 16:00 - 17:15
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Please accept a sunset, Erik Højsgaard 

Program 

Fire skitser / Four Sketches (1989-1990) (20")

Essays I-V (2016-2022), (26")

Please accept a sunset (uropførelse 2024), bestilt af ATHELAS (20 min.)

Erik Højsgaard har præget dansk musikliv i årtier. Som komponist har han skrevet værker til både nationale og internationale ensembler og er blevet opført verden over. Nu stiller Athelas skarpt på en komponist, der hører til blandt sin generations markante, når de i en monokoncert præsenterer to af Erik Højsgaards hovedværker samt en uropførelse af et helt nyt værk bestilt af Athelas.

Det nye værk, Please accept a sunset, er en række orkestersange for sopran og sinfonietta, der bygger på et virvar af tekstfragmenter fra et bredt udvalg af digtere. Helt centralt i værket står et digt af amerikanske Emily Dickinson, som Højsgaard har haft et helt særligt forhold til siden 1976, hvor han første gang satte musik til et af hendes digte. Det aktuelle digt skrev Dickinson formodentligt til en af sine bekendte, en professor i botanik ved universitetet i hjembyen Amherst. I et brev til ham ledsager hun digtet med de vidunderligt poetiske ord, Please accept a sunset, som gav værket sin titel.

Til koncerten opføres også værkerne Fire skitser og Essays I-V; to værker, der på trods af deres beskedne titler hører til blandt de vægtigste i produktionen. Fire Skitser startede ganske rigtigt som en slags skitser til Højsgaards måske mest berømte værk, operaen Don Juan vender hjem fra krigen, men meget hurtigt antog værket sin helt egen, særskilte musikalske identitet. Essays I-V blev skrevet på bestilling af Athelas og uropført i 2022. Værket er inspireret af den russiskfødte forfatter Joseph Brodskys essays om Venedig – en by, Højsgaard har en særlig forkærlighed for. Værket i sig selv en slags musikalsk essaysamling, der poetisk kredser om den italienske by, hvor historien umådelige spænd mærkes overalt: "vand er et billede på tiden", som Brodsky formulerer det.


Arrangør

Athelas Sinfonietta Copenhagen er det førende ensemble i Danmark inden for ny kompositionsmusik. Siden begyndelsen i 1990 har ensemblet uropført og bestilt en lang række værker og har ud over uropførelser af helt nye værker også spillet en lang række af det 20. århundredes klassikere. Athelas Sinfonietta samarbejder med solister, dirigenter og ensembler fra ind- og udlandet, turnerer i udlandet og spiller på festivaler og ved operaforestillinger

Lokation

Koncertkirken, Blågårds Pl. 6A, 2200 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .

Genbesøg events

Populære events

Nærliggende events

Events fra samme kategori