Pleurotus d'amour

20 apr 2018 kl. 17:00 - 18:30

EC1 24H, Griffenfeldtsgade 27, 2200 København


Hvordan konsumerer man en svamp i et foodlab?

Ud fra Oskar Kolianders installation Intelligo v.4, vokser lysende pink østershatte frem, fra en aluminiumssøjle, inficeret med en litteraturens klassikere. En svamp podet med viden og følelser – bliver vi klogere og mere følsomme af at spise den?

For at undersøge dette, mødes de to kunstnere Augusta Sørensen og Oskar Koliander i et laboratorie, de sammen bygger op af hver deres feltarbejde og viden om svampen og skaber en performativ, sensorisk smagsoplevelse.

Installation og performance udfolder sig i et klinisk “institutionelt” laboratorium, hvor restaurantens kammermusik er erstattet af maskinernes summen, og stearinlyset af neonlysets skær. Spisningen foregår gennem fem sanseeksperimenter ved fem forsøgsstationer, hvor du som gæst i foodlab er med til at udføre eksperimenterne i en analysering, dissekering og tilberedning af svampene.

Menu:

Saft af rehydreret østerhatte
Tildelt følelsen kærlighed i tørringsprosessen
Serveret under vaccum


Mono confiteret østershatte
Brændt og røget i følelsen had
Serveret varm


Rå østershattes DNA
Bestøvet med kakao og glæde
Serveret kold


Dissektion af østershatte
Tildelt følelsen sorg under nedfrysning
Serveret med fremtidens protein


Molekyler fra østershatten
Tilsat mikrobiologisk cellekultur og frygt
Serveret i petriskåle

Pleurotus d'amour

Salg lukket