Pligten Kalder - Ekstrakoncert

06 sep 2019 kl. 20:00 - 22:00

Pavillonen, Wagnersvej 19, 2450 København SV

Vi tager en tur mere med en Sydhavnsklassiker i Pavillonen… 

Johan Olsen, Torben Steno , Peter Jessen og Søren Mikkelsen præsenterer original og frygtsom dansk musik. De gør det endda med et elakstikdrevet orgel fra en meget brun fortid. Optiganet er del af Pligten Kalders unikke grundstemning. Måske ligger det danske gemt i en dystert vibrerende balance mellem det storslåede og konkrete. Alvor for sjov og sjov med alvor. Pligten Kalder laver seriøse og sorte sange med underfundige understrømme, men man behøver ikke blive ked af det, og man må godt have det sjovt imens.

Torben Steno bestyrer orglets omdrejningshastighed (hvilket bestemmer tonearten) og øvrige tangenter med hård hånd. Johan Olsen er tristesse-troubadouren med velkendt magtfuld vokal og ekstra godt grus i ganen, mens Peter Jessen på hæsblæsende klarinet/mezzosopran-sax er det virtuost omfavnende imellem de to andre flaksende mandesjæle. Hans spil er i øvrigt det hele værd i sig selv. Bunden lægges solidt af geniet fra Glamsbjerg, kontrabassisten, pianisten m.m. Søren Mikkelsen.

Pligten Kalder ligner heldigvis ikke ret meget andet på den danske scene. Det er gadens, barens, livets og dødens digte, tilsat overskudssarkasme og resigneret vitalitet. Kendt for at skabe magiske øjeblikke og komiske øjeblikke – ikke mindst mellem de triste sange. Her får Steno og Olsen sig som regel en anekdotisk snak om alt eller intet, mens Peter bevarer roen for alle.

‘Længst muligt i eget hjem’ er titlen på Pligten Kalders nye album, der kun er udkommet på vinyl. En side med studieversioner af nye sange og en side med livesekvenser fra et par muntre forårsaftener på Musikhuset Dexter i Odense.

Dørene åbner kl. 19.00 // Koncert kl. 20.00

Standard

DKK 180,00 + DKK 18,49 gebyr

Medlem

DKK 160,00 + DKK 16,99 gebyr