Poesibanko #1 Øverste Kirurgiske

19 okt 2019 kl. 20:00 - 21:30

BRØG Litteraturbar, Fiolstræde 7, 1171 København

Det legendariske digterkollektiv Øverste Kirurgiske, der udgiver tidsskriftet af samme navn, er tilbage efter flere års udgivelsespause. Det er en begivenhed, der er blevet modtaget med stor varme og glæde alle steder fra. Øverste Kirurgiske har været savnet, og det skal fejres! Kom og oplev ØK-digterne til vores første poesibanko-event i BRØG.

Poesibanko er en krydsning mellem oplæsning og traditionelt banko, som du kender det, med ænder og kaffe som præmier. Tallene på spillepladen er her skiftet ud med ord fra tekster oplæst af aftenens forfattere. Der er både bogpræmier og mere traditionelle bankopræmier. 

Sternberg leder denne aftens banko. Han var i sin tid med til at udvikle dette særlige oplæsningskoncept og er desuden en del af Øverste Kirurgiske. Aftenens øvrige forfattere er to meget velkendte ØK’ere, nemlig Jens Blendstrup og Thomas Krogsbøl. Herudover kommer også  Victor Boy Lindholm og læser op.

Til aftenens poesibanko krydser du ordene på din plade af, når du hører dem, og råber op, når du har banko. Og der er naturligvis præmier ved én række, to rækker og hele pladen fuld. 

Du kan spise i caféen inden bankospillet. 

Tak til Statens Kunstfond for at muliggøre dette arrangement. 

. . . .

Om ØK og forfatterne:

Øverste Kirurgiske er navnet på et tidsskrift og et digterkollektiv, der blev grundlagt i 1997 af Martin Budtz, Tomas Thøfner og Niels Ivar Larsen. Øverste Kirurgiske holdt til på The Lab på Vesterbrogade i nullerne, hvor de arrangerede højst uhøjtidelige poesioplæsninger. Siden holdt Øverste Kirurgiske, i nogle nomadiske år, til huse på mange forskellige steder i København. Den sidste hal på Enghavevej og siden Mayhem var fx. hjem for oplæsningerne i flere år. Kollektivet har nu udgivet deres tidsskrift nr. 53.

Jens Blendstrup er kendt for sine humoristiske romaner og noveller. Måske mest kendt er hans Gud taler ud, som handler om forholdet til faren. 

Sternberg er mest kendt for Tidspentalogien, som består af Stenalderdigte, Depressionsdigte, Guldalderdigte, Tidsrejsedigte og De sidste dage-digte.

Thomas Krogsbøl er en væsentlig og egensindig figur i dansk litteratur. Hans stil kan virke let, men så er det fordi man ikke læser ordentligt efter.

Victor Boy Lindholm debuterede i 2014 med digtsamlingen Guld. I Victor Boy Lindholms skrift flyder popkultur, klimakrise og dårlig samvittighed over egen apati sammen i hyklertrilogien.