Pølsekursus

19 apr 2018 kl. 17:00 - 21:30

Sakskøbing Madskole, 4990 Sakskøbing, 4990 Sakskøbing


Slagtermester Kjeld har mange års erfaring som håndværksslagter i Maribo, og har dermed fuldstændig styr pølsemageriets finesser.

Over de 4 timer kurset varer, lærer han dig de teknikker og tricks der skal til for at du kan mestre kunsten af lave pølser fra bunden.

Du lærer forskellige pølsetyper at kende som emulgerede pøler, friske grill- og pandepølser, og den ædle og langsomme kunst at modne pølser.

Hvad lærer du?

Du kommer til fremstille stegepølser og kogepølser, ud fra forskellige kødudskæringer, ingredienser og principper for fremstillingen af pølserne. Kurset fokuserer på at lære dig de 3 metoder, der ligger til grund for stort set alle koge- og stegepølser:

  • Du lærer at lave Winerpølser, hvor du først håndælter, og derpå bruger røremaskine.
  • Du laver Kjelds kendte Maribo Jazz Grillpølse, som hvert år sælges under Maribo Jazz Festival. Denne pølse er en bindefars pølse, som bliver kørt på foodprocessor.
  • Sluttelig laver du Jægerpølsen, som er en 2-farspølse dvs. en pølse hvor kødet hakkes på kødhakker med 2 forskellige hulstørrelser
  • Kurset rundes af med at du laver din egen pølse efter egne favorit krydderier og væske f.eks. most, øl el. vin

I hold på 4 personer prøver I de forskellige teknikker til stopning af pølserne, og I får råd om hvilke stoppemaskiner, der er velegnede til hjemmeproduktion og kan anskaffes billigt.

Er det godt vejr griller vi pølserne i madskolens hyggelige gårdhave, er det ikke pandesteger vi pølserne i madskolens tilberedningslokale

Ved den afsluttende middag kommer vi ikke udenom friskbagt rugbrød, grov sennep og iskoldt lokalt øl.

Hvad får du?

  • Pølser med hjem til modning, samt alle de stegepølser, du ikke kan spise til middagen
  • Kompendium med opskrifterne og essentiel pølseviden, så du kan fortsætte derhjemme
  • Drikkevarer: Lokal øl til velkomst og til den afsluttende spisning. Mens vi arbejder i køkkenet, serverer vi most og vand.
  • Et lækker forklæde fra Sakskøbing Madskole med hjem
  • Et overdådigt pølsebord i godt selskab

Pris: 650,- pr. person incl. moms -

Medlemspris i The Little Apple 575,- pr. person incl. moms - beløbet, de kr. 75,- refunderes ved forevisning af gyldigt medlemskab ved opstart af kurset.


Billet

Salg lukket


Gratis billet

Salg lukket