Portvinssmagning

08 mar 2018 kl. 19:00 - 21:00

Café Langebro, Islands Brygge 1 B, 2300 København


Er du pjattet med portvin, så er dette din mulighed for at smage noget af det allerbedste, og tilmed blive klogere på vinens historie, samt produktionen, når Francesco fra Kjær og Sommerfeldt kommer og holder portvins smagning.

Der skal smages på 6 forskellige vine, som er forskellige typer, men fra samme producent.

De der skal smages på er:

  1. Warre´s Fine White Port
  2. Warre´s Otima Tawny 10 års
  3. Warre´s Den Kongelige Livegardes Port
  4. Warre´s Colheita Vintage 2000
  5. Warre´s Late Bottled Vintage 2004
  6. Warre´s Cavadinha Vintage 2001

Her er lidt info om Warre´s, som er producenten bag aftenens vine. Du vil lære meget mere om dem på selve aftenen.

Warre’s blev grundlagt for i 1670, og er det ældste af alle britiske portvinshuse. Firmaet var, lige fra begyndelsen, pionerer i fremstilling af portvin. I begyndelsen af det 18. århundrede etablerede de, som de allerførste, deres egne vinkældre i Villa Nova de Gaia. Et tydeligt udtryk for, at Warre tidligt erkendte lagringens afgørende betydning for kvaliteten af god portvin.Da William Warre bosatte sig i Oporto i 1729, var han næppe klar over, at hans efterkommere i de følgende århundrede ville hellige sig fremstillingen af portvin – længere end nogen anden britisk portvinsfamilie. William Warre kom hurtigt til at spille en fremtrædende rolle i portvinshandelen. I 1882 ankom skotten Andrew James Symington til Oporto, hvor han hurtigt indgik i et samarbejde med Warre’s, et samarbejde, der fortsatte frem til 1960’erne, hvor Symington overtog virksomheden 100 %. Warre’s råder over nogle af de bedste vinmarker og et af Douros fornemste ”Vinslotte”. Quinta da Cavadinha i Pinhao floddalen er Warre’s stolthed, og en af regionens fineste vingårde.

PREMUIM PORTVIN

Warre’s har længe været kendt for sine store Vintage Portvine. De er elegante i stilen og altid med stor finesse. De kommer fra vingårdene Quinta da Cavadinha og Quinta do Bom Retiro Pequeno. Huset har desuden tradition for at have stort fokus på premium portvin. Således kan 51 % af husets salg karakteriseres som premium. Til sammenligning er den gennemsnitslige mængde af premium portvin fra andre huse omkring 20 %.

Billet

Salg lukket