spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Poseidonkvartetten / Schubert møder Beethoven i Musikhuset København

Afholdt event

Poseidonkvartetten / Schubert møder Beethoven i Musikhuset København

Fra DKK 50,00

Sted

Flere tidsrum

19 august 2022 - 21 august 2022

Beskrivelse

Over tre aftener med Poseidonkvartetten mødes Schubert og Beethoven igennem de to komponisters sidste tre strygekvartetter, alle komponeret i Wien i årene 1824-1826.

Billetpris 125 kr. / 50 kr. for studerende eller 250 kr. / 100 kr. for partoutkort til alle tre aftener. Køb partoutkort her.

Beethovens sidste strygekvartetter er kendt for at være meget nyskabende og utrolig komplicerede at spille. Igor Stravinsky sagde om dem, at de for evigt vil være nutidige. Beethoven sagde selv, at han følte, at Gud talte til ham gennem kvartetterne.

Schuberts produktion af strygekvartetter er lige så omfangsrig som Beethovens, og hans tre sidste kvartetter er lige så betydningsfulde. Schuberts musik er meget følelsesladet og dramatisk og har samtidig nogle af de smukkeste melodier, man kan forestille sig.

De to komponisters tonesprog i kvartetterne er meget forskellige, selvom de er komponeret i samme by på samme tidspunkt.
Det vides ikke, om Beethoven og Schubert nogensinde mødtes, men vi ved, at de havde stor respekt for hinanden. Især den yngre Schubert var en stor beundrer af den 27 år ældre Beethoven. Beethoven fik på sit dødsleje partiturer af Schuberts sange at se, som han anerkendte og var imponeret over.

Beethovens og Schuberts sidste tre strygekvartetter blev komponeret i Wien i årene 1824-1826.
Vi i Poseidonkvartetten synes, det kunne være spændende at sætte deres tre sidste strygekvartetter sammen til en minifestival i Musikhuset København i august 2022.

Vi starter den 19. august med Beethovens strygekvartet no. 14 opus 131 i cis-mol. Dette var Beethovens egen favorit, og Schuberts sidste musikalske ønske var at høre netop denne kvartet, hvilket han gjorde på sit dødsleje 5 dage før sin død.
Efter pausen spiller vi Schuberts intense og dramatiske strygekvartet no. 14 i d-mol, døden og pigen.

20. august spiller vi Schuberts emotionelle og melankolske Rosamundekvartet i a-mol.Efter pausen kommer Beethovens strygekvartet no. 15 op. 132 også i a-mol, med den dybfølte, langsomme sats ”hellig takkesang (Heiliger Dankgesang) til guddommeligheden fra en, der er blevet rask.”. Dette komponerede Beethoven efter han havde været alvorlig syg i 1825.

21. august spiller vi Beethovens og Schuberts sidste strygekvartetter. Vi starter med Beethovens strygekvartet no. 16 op. 135 i F-dur med sidstesatsen «Der schwer gefasste Entschluss». Efter pause spiller vi Schuberts lyriske og monumentale strygekvartet no. 15 i G-dur.

Program

19. august
Beethoven: Strygekvartet no. 14 opus 131
- pause -
Schubert: Strygekvartet no. 14

20. august
Schubert: Rosamundekvartet
- pause -
Beethoven: Strygekvartet no. 15 op. 132

21. august
Beethoven: Strygekvartet no. 16 op. 135
- pause -
Schubert: Strygekvartet no. 15

Medvirkende
Poseidonkvartetten

Køb partoutkort til alle tre koncerter for 250 kr. her.

Koncerten er støttet af Augustinusfon den, William Demant fonden, Knud Højgaards fond, Solistforeningen og Dansk Musikerforbund.

Lokation

Musikhuset København Musikhuset København, Vesterbrogade 59, 1620 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .