spring til hovedindhold
Andre events fra arrangøren
Indlæser.....
 
 
Andre events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Anbefalede events
Indlæser.....
 
 

Pratum Spirituale - Releasearrangement

Afholdt event

Pratum Spirituale - Releasearrangement

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

09 nov 2023 kl. 15:00 - 19:00

Beskrivelse

PROGRAM

15.00 velkomst og praktiske informationer v. Christian Tobiassen

15.10 Om Pedersøn, Pratum og idén til en ny udgave v. Harold Thalange og Bo Holten

Et af de første møder mellem Bo Holten og Harold Thalange affødte idéen til den nye udgave af Pratum Spirituale. I samtale vil Bo og Harold fortælle historien og give en generel introduktion til Pedersøn og hans store kirkeværk.

16.00 Pause med kaffe og kage

16.30 En folkeudgave af et renæssanceværk v. Bjarke Moe

Abstract: Oplægget vil handle om, hvordan vi har arbejdet med de gamle stemmebøger fra 1620 for at nå frem til det, vi kalder en folkeudgave af Pratum Spirituale. Ud over at fortælle om de valg, vi har truffet, og hvorfor udgaven er endt med at se ud, som den gør, vil Bjarke vise nogle af de (ind i mellem ret spøjse) problemer, som vi stødte på undervejs.

17.15 Teksterne i Pratum Spirituale og deres kontekster

Teksterne i Pratum Spirituale var velkendte i den danske lutherske kirke, før Mogens Pedersøn lod dem indgå i sit værk. Deres traditionelle placering i dogmatiske og liturgiske sammenhænge fremgår af Hans Thomissøns Den danske salmebog (1569) og af Niels Jespersens Graduale (1573). Ved at indlemme teksterne i sit værk overtog Mogens Pedersøn kirkegængernes associationer til teksternes hidtidige funktioner, samtidig med at han indsatte dem i nye omgivelser. Foredraget vil fokusere på denne spænding mellem gamle og nye kontekster.

18.15: Sandwich og vin

19.30: Koncert i Trinitatis Kirke

Lokation

Regensens Festsal, Store Kannikestræde 2, 1169 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .