Pride på Glyptoteket

eventet sluttede

Pride på Glyptoteket

Billetter fra Gratis

Sted

Flere tidsrum

20 august 2020

Tags

Beskrivelse

Tag på opdagelse i en verden af guddommelig vildskab, mangfoldige kærlighedshistorier og normbrydende familiekonstellationer på Glyptoteket under årets Pride Week. På aftenen kan du opleve Glyptotekets skulpturer i et nyt lys, når vi byder på queerlæsninger af antikkens mytologiske figurer hugget i marmor.

Program

Kvindefjendske fremstillinger af Medusa
Med sit forstenende slangehår og sin aggressive attitude er den mytologiske skikkelse Medusa siden antikken blevet tolket som en destruktiv, kvindelig kraft, som den heltemodige Perseus tilintetgør med list og styrke. Men tør man lytte til myten om Perseus & Medusa med lidt andre ører, rummer den en dramatisk fortælling om victim blaming, kvindeundertrykkelse og søstersolidaritet. 

Antinous og Hadrian, en kærlighedshistorie
Da den unge, smukke Antinous bliver fundet død i Nilen, knuser det hans elsker, Kejser Hadrian. Kejseren grundlægger en by i Antinous’ navn og ophøjer ham til gud. Det fører til en kultdyrkelse af den smukke yngling, som for eftertiden har fået status som ikon for homoseksualitet. På Glyptoteket er Antinous afbilledet som Dionysos, guden for vin og ekstase, som bl.a. blev dyrket af kvindekulter ved orgier i naturen. 

Krigerjomfruen og kærlighedsgudinden
Krigerjomfruen Athene er en mytologisk figur, som overskrider de klassiske kønsnormer for sin tid. Som gudinde for krig indtager hun et traditionelt maskulint domæne, og som jomfrugudinde fravælger hun samtidigt forplantning og reproduktion, der ellers i antikken blev anset for et af kvindens vigtigste formål i livet. Athene står i skarp kontrast til kærligheds- og frugtbarhedsgudinden Afrodite, og sammen illustrerer de to gudinder et vidt spænd i kvindeidealer og -roller.   

Toner af fred og solidaritet
Giv dig hen til musikken, når den unge violinist Gabriel Coxner og pianist Galya Kolarova fortolker Copenhagen Pride 2020 tema Solidaritet. Der vil bl.a. være stykker af stjernekomponist og pacifist Benjamin Britten, som levede i et homoseksuelt livspartnerskab, og Ethel Smyth, som var komponist, forfatter og forkæmper i suffragettebevægelsen.

Hvornår
Kl. 17-18.30 eller 19-20.30

Pris
Voksne: 115 kr.
Årskortholdere: Gratis – billetreservation er nødvendig
Under 27 eller med gyldigt studiekort: 85 kr.
Under 18: Gratis

Køb dit årskort her, hvis du ikke allerede har et.

Billetter købes via Billetto.
Billetten giver adgang til at opleve Glyptotekets udstillinger hele dagen.
Bemærk: Gratis billetter skal også reserveres via Billetto.
Billetter refunderes ikke, men må gerne gives videre.

Spis aftensmad i Picnic med udsigt til Vinterhaven
Aftenens menu: Salat af bønner, sommerkål og fennikel med cremet kyllingefrikassé og surdejsbrød.
Vegetar - fyldig salat af bønner, sommerkål og fennikel serveres med surdejsbrød.
120 kr.
Book bord her.

Som gæst på Glyptoteket er din sikkerhed helt afgørende for os. Læs mere om vores tiltag i forbindelse med corona/covid19 her.

Arrangør

Ny Carlsberg Glyptotek is an art museum of international stature in the centre of Copenhagen. The Glyptotek houses over 10,000 works of art, from the Mediterranean cradle of Western culture to the Danish and French art from the 19th and 20th centuries.

Lokation

Ny Carlsberg Glyptotek Ny Carlsberg Glyptotek, Dantes Plads 7, 1556 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .