Psykologisk forståelse af stress

27 aug 2020 kl. 17:00 - 19:30

Vi har glædet os til at se jer igen og er nu klar med det næste foredrag om stress. Hvordan ruster du dig bedst mod at blive ramt og gå ned på hverdagens mange udfordringer. Vi har fået den fra TV kendte ekspert på området, Irene Henriette Oestrich, til at underholde os, give os mere viden om vores tankemønstres betydning – så vi får nyttige redskaber med hjem, for ér der en recept på mere glæde og lykke via forståelsens vej:

”Psykologisk forståelse af stress”

27. august kl. 17:00

Domus Medica, Kristianiagade 12, 2100 København

DIN BILLET:

Pris 245 kr. for medlemmer, 295 for ikke - medlemmer. Du kan med fordel benytte lejligheden til at melde dig ind i foreningen og opnå andre medlemsfordele, billetten til dette foredrag koster da 50 kr. samt 250 kr. i årskontingent, i alt 300 kr. Billetten inkluderer en lækker buffet i pausen, med et godt glas vin til, og en eksklusiv Goodiebag med gode produkter fra vores sponsorer.

Det bliver en god sensommeraften med alt til hjerne, hjerte og gane.

Vi glæder os til at se dig.

OM FOREDRAGET:

Den psykologiske tilgang i aftenens foredrag tager udgangspunkt i det menneskelige reaktionsmønster, tanker og følelser og den subjektive oplevelse af stress symptomer, specielt tendensen til bekymring og mylder i indre processer.

De fleste af os er mest interesserede i hvad vi skal stille op med vores stress og belastning. Men det er ikke den rigtige tilgang til at forsøge at komme af med sine stresssymptomer. Foredraget tager udgangspunkt i ”coping” og ”resiliens”. Coping indebærer at erkende, hvordan belastningen har udviklet sig og at opdage, hvordan man kan overvinde belastningen samt integrere stressreducerende adfærd i sin dagligdag.

Stress er Danmarks dyreste sygdom. Stress er reelt ikke en sygdom, men ikke desto mindre bliver mange sygemeldt med stress. Uopklarede psykologiske fænomener bliver ofte kaldt ”stress”, og der er alt for mange myter og udokumenterede teorier om stress og alt for mange tilbud uden effekt til mennesker i nød. Imidlertid har vi en omfattende faktuel viden baseret på videnskabelige undersøgelser, som er vigtig for både at forebygge og overvinde stresstilstanden, der kan være meget indgribende i livsfunktionen.

I dette foredrag oplyses om psykologisk forståelse af stress og hvordan tankestilen er afgørende for om man genvinder balancen efter en belastende episode i livet, eller om stresstilstanden udvikler sig til psykisk sygdom og nedsat funktion. Der er livet igennem behov for nye personlige strategier og udvikling af coping - færdigheder, uanset hvad man løber ind i af modgang. Som særlig psykologisk område ses også på ”Mindfullness meditation”.

Om Irene Henriette Oestrich:

Irene Henriette Oestrich har arbejdet såvel klinisk som med undervisning og supervision i psykiatrien siden 1976 og specialiseret sig i implementering af kognitive metoder i den daglige klinik. Desuden skrevet en række bøger hvor de seneste udgivelser er: ”Grundbog i kognitive metoder”; Dansk Psykologisk forlag (DPF), 2019. ”Knubs i livet”; DPF, 2018. ”Kort og godt om selvværd og selvtillid”; DPF, 2016. DPF har en aktuel bog i trykken: ”Sæt grænsen”

Irene Henriette Oestrich har desuden været med på TV2 programmet ”Recepten på lykke”.

Om 1,6millionklubben:

Du kan læse mere om os, og vores arrangementer i efteråret her: www.1.6millionklubben.dk

Du kan med fordel følge hele foredragsrækken, da foredragene supplerer hinanden indenfor de to højaktuelle områder ”psykisk sundhed” og ”stress”.

Du kan følge os på: 

Facebook

Instagram1,6millionklubben for kvinders sundhed.

Social

Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke