Event aflyst

Pudemaleri. Syge piger i nordisk kunst 1850-1900

Gratis

Sted

Dato

23 apr 2020 kl. 17:00 - 18:30

Beskrivelse

Pudemaleri. Syge piger i nordisk kunst 1850-1900

Foredrag 23. april kl. 17-18.30


I forbindelse med videnskabsfestivallen Forskningens Døgn inviterer Den Hirschsprungske Samling til et spændende foredrag ved postdocstipendiat Mette Bøgh Jensen. Foredraget tager udgangspunkt i hendes forskning i emnet "syge piger i nordisk kunst 1850-1900."

I slutningen af 1800-tallet var der et stort fokus på sundhed og sygdom, og lægevidenskaben gjorde store fremskidt og nye opdagelser. Samtidig var der flere sygdomme, der krævede mange dødsofre, idet lægevidenskaben på trods af store medicinske fremskridt endnu ikke havde fundet en effektiv behandling eller vaccine. Sygdomme som eksempelvis tuberkulose påvirkede også samtidens kultur og billedkunst, og flere nordiske kunstnere malede værker af ”den syge pige”, der blev periodens mest markante figur i billedkunsten, når sygdom skulle skildres.

I dette foredrag ser Mette Bøgh Jensen nærmere på nordiske værker af syge piger. Det er især den norske maler Christian Krohgs ”Syg pige” fra 1881, der for alvor indvarsler ”pudetiden”, som kunstneren Edvard Munch i et tilbageblik betegner periodens mange værker af syge personer, men en lang række kunstnere fulgte trop og malede værker med dette motiv. Mette Bøgh Jensen vil udover de kunstneriske fremstillinger også se nærmere på, hvordan den syge pige optræder i periodens litteratur, populærkultur og medier.

Mette Bøgh Jensen er postdocstipendiat på Aarhus Universitet og forsker fra 2018-2020 i emnet syge piger i nordisk kunst 1850-1900. Projektet er et samarbejde mellem Den Hirschsprungske Samling, Skagens Kunstmuseer og Aarhus Universitet og er støttet af Ny Carlsbergfondet.

Praktiske informationer

Tid: 
Torsdag den 23. april kl. 17-18.30
Foredraget finder sted uden for museets almindelige åbningstid. Besøg venligst vores garderobe, inden foredraget begynder.

Pris for foredrag: 
Foredraget er gratis. Du skal blot tilmelde dig på forhånd.

Arrangør

Museet ligger i smukke grønne omgivelser i Østre Anlæg og rummer tobaksfabrikant Heinrich Hirschsprungs fine samling af dansk kunst fra 1800-tallet.

Åbent: ons-søn kl. 11-16. Entré: 95 kr. 1 voksen + 1 barn: 80 kr. Unge under 26 år: 75 kr. Børn og unge under 18 år: gratis.

Lokation

Den Hirschsprungske Samling Den Hirschsprungske Samling, Stockholmsgade 20, 2100 København

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .