Rei Nakamura

Blågårds Pl. 6A, 2200 København
29 maj 2021 kl. 20:00 - 21:00

MODERNE KLAVERMUSIK I HELT NYE KLÆDER

Gennem to årtier har Rei Nakamura arbejdet intenst med musik, hvor klaver, elektronik og video kombineres på helt nye måder. Og Nakamura – der selv er født i Japan, vokset op i Brasilien og bor i Tyskland – har afsøgt alle verdenshjørner for at finde frem til værker, der kan udvide mulighederne for den moderne klavermusik.

Derfor har de fire værker ved koncerten også et stærkt internationalt og innovativt præg. Fra Schweiz kommer Andreas Eduardo Franks Sensitive Punch, der stadig er under udarbejdelse, mens dette skrives. Yukiko Watanabe er ligesom Nakamura født i Japan, men flyttede som ung studerende til Østrig og siden Tyskland. Hendes Living in the Box II er inspireret af Taki Kentaros kropslige videoværk af samme navn og kombinerer virtuost spredte toner med helt lydløse anslag i en slags indespærringens teater.

Li-Ying Wu, der kom fra Taiwan til København som ung komponist, spiller med sit nye værk lytteren og beskueren et puds. For hvad er det, pianisten spiller i The truth and other lies – Shinkiro? Hvad er egentlig den rigtige lyd, og hvad er det, vi hører?

Også i argentinske Fernando Manasseros Cortex er der elementer, som skjuler sig. Små partikler af lyd bevæger sig ubesværet mellem det fysiske klaver og elektronikken. Helt tørre lyde begynder at glimte, knitrende lag af elektroakustiske klange toner frem – og danner en delikat sky af impulser.


PROGRAM

Andreas Eduardo Frank

Sensitive Punch (2021)

Yukiko Watanabe/Taki Kentaro

Living in the Box II (2013)

Li-Ying Wu

The truth and other lies – Shinkiro – UROPFØRELSE

Fernando Manassero

Cortex (2016-17)
Har du lyst til at opleve flere koncerter på årets KLANG-Festival? Så læs mere om årets “Rabatkort” på klang.dk Du kan også købe billetter med rabat, hvis du er studerende.

KLANG – Festival er Danmarks største internationale festival for samtidsmusik. Siden 2009 har KLANG været en fast bastion i dansk kulturliv. I år finder KLANG sted 27/5 - 5/6 og kan opleves på en række spillesteder i hovedstadsområdet.

Læs seneste opdateringer om hvordan KLANG passer på dig under de nuværende coronarestriktioner på klang.dk

KLANG – Copenhagen Avantgarde Music Festival er Danmarks største og internationale festival for samtidsmusik, fra den 30. maj til 10. juni 2019 afholdes festivalen for 10. år i træk i København.
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke