Rejsen til Utopia - Hvor langt skal vi gå i klimaets navn? / CPH:MEETINGS

26 mar 2020 kl. 18:00 - 20:28

August Bournonvilles Passage 5, 1055 København

Hvad kan vi gøre? Og hvor langt skal vi gå i klimaets navn?

Film: Rejsen til Utopia - efterfulgt af paneldebat om klimaforandringer og om hvordan vi forholder os til dem - som samfund og som almindelig borger.

I ‘Rejsen til Utopia’ følger vi den norsk/danske familien Mo, som lever et idyllisk liv på familiens slægtsgård i de norske fjelde. Den eneste ulempe er, at de bliver nødt til at pendle på arbejde i fly, og både mor og far lider af nagende klimasamvittighed og et behov for at gøre noget - for planeten og for deres børns fremtid. Derfor beslutter de at flytte til Danmark til det selvforsynende, økologiske landsbykollektiv Karise Permatopia. Men det er lettere at have de rigtige meninger end at udleve dem, og prisen for idealismen er dyr.

Efter filmen har vi paneldebat med politikere, eksperter, ”klimatosser” og klimaskeptikere om, hvad vi kan gøre som borgere for at styrke klimaet? Og kan vi overhovedet gøre noget eller er det for sent? Hvad kan samfundet gøre? Og skal vi være så bekymrede, som mange af os går rundt og er?

Med Ida Auken (medlem af Folketinget, Radikale Venstre), Peter Seier Christensen (medlem af Folketinget, Nye Borgerlige), Signe Wenneberg (forfatter og klimaaktivist), Liselotte Lyngsø (fremtidsforsker, Future Navigator), Claus Ekman (formand for Rådet for Grøn Omstilling) og Sarah Hellebæk (Medlem af Den Grønne Studenterbevægelse og underviser i klimafag på Krogerup højskole). Moderator: Anja Bo.

–––––––––––

CPH:DOX 2020 

Marts 18 – 29 

Find mere information via vores hjemmeside: www.cphdox.dk

Billet UDSOLGT