Release og koncertforestilling - musikken til Pigen Under Vandet

13 dec 2019 kl. 17:00 - 21:00

Glassalen, Jemtelandsgade 3, 2300 København S

The Art of Transformation præsenterer:
Musikudgivelse og koncertforestilling med musikken fra ”Pigen Under Vandet”
Den 13. december 2019 kl. 17.00
Glassalen, Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 København S

Pigen Under Vandet er en modig musikalsk fortælling, der inviterer os ind i et poetisk univers - skrevet og fremført af skuespiller og sanger Lotte Arnsbjerg og den amerikanske komponist Carman Moore. Henrik Dam Thomsen er ikonisk cellist fra DR SymfoniOrkesteret og medvirker i koncertforestillingen på denne særlige dag i december -                  Lucia som bringer lyset.

Som 25-årig fortæller Lotte Arnsbjerg for første gang om de overgreb, hun er blevet udsat for som barn. Hun finder forløsning i erkendelsen, som forklarer det noget utilpassede, vilde og besværlige barn, de voksne oplevede hun var. Forløsningen er dog kort, da Lotte ikke møder anerkendelse hos de voksne, hun søger støtte fra, men lutter rygvendte reaktioner. En situation kun alt for mange med samme bagage kan nikke genkendende til.

Koncertoplevelsen med Cellist Henrik Dam Thomsen medvirkende på scenen sin mere end 300 år gamle cello er en enestående begivenhed, med fokus på musikken, samværet og lyset i mørket.  

Med haiku-inspirerede sangtekster skrevet af Lotte Arnsbjerg og det poetiske lydunivers komponeret af Lotte og amerikanske komponist Carman Moore har Pigen Under Vandet en intensitet og en ømhed, der indfanger, rummer, møder og sætter publikum fri - på en og samme tid.

Med Pigen Under Vandet ønsker Lotte at åbne det dialogiske rum, hvor vi finder et anderledes, kærligt og helende rum for tabuiserede emner og traumatiske oplevelser. Lotte deler åbnet sine erfaringer med budskabet om, at man kan rejse sig fra det mørke, der omslutter offerrollen og få et godt liv.

Carman Moore har komponeret store symfoni- og kammerensembler for berømte steder og orkestre i verden, bl.a The NY Philharmonic, The Cleveland Orchestra, Carnegie Hall, skrevet pop-tekster, operetter og musik til teater og film. Carman Moore er fra Ohio, men har levet store dele af sit liv i New York, hvor samarbejdet med Lotte Arnsbjerg startede tilbage i 2012, med tekster og musik til Girl of Diamond Mountain. Pigen Under Vandet er en dansk bearbejdelse og ny iscenesættelse af Lotte Arnsbjergs autobiografiske beretning, komponoret af makkerparret med teksterm nu på dansk, af Lotte Arnsbjerg. 

Den danske cellist Henrik Dam Thomsen fra DR SymfoniOrkesteret medvirker i Pigen Under vandet og bidrager med sin 300 år gamle cello til et dramatisk og bevægende udtryk, med toner der spænder bredt over pigens uskyldighed og lette bevægelser til insisterende og desperat opofrelse i den unge kvindes dæmoniske kampe.

Således er Pigen Under Vandet et intenst og livsbekræftende møde med en lille pige og hendes drømmeunivers, den unge kvinde og hendes dæmoner og det styrkede menneske, der konfronterer ønsket om at ville leve – ønsket om at ville møde lyset fremfor mørket.


 Udgangspunktet for forestillingen er hårdt og barskt, men det afgørende og anderledes fokus i forestillingen, musikken og Lotte Arnsbjergs tilgang til historien, er at vi mennesker har en unik kerne, som vi kan genforene os med, når vi gør op med den smertefulde historie og destruktive adfærd - og fravælger identifikationen med offerrollen. 

Dette skridt er muligt, og der er ligeså mange veje som mennesker, - også udefrakommende hjælp at hente - men det afgørende skridt ud af offerrollen i retning af et godt liv, er offerets eget valg og ansvar, mener Lotte Arnsbjerg. Institutionen The Art of Transformation, som Lotte Arnsbjerg har stiftet og er kunstnerisk leder af, tilbyder kunstneriske metoder til netop denne proces. 


Den 13. december udgives musikken til forestillingen digitalt og på cd. Musik-release fejres med koncertforestilling og release reception i den smukke Glassal i Kvarterhuset i Jemtelandsgade på Amager. 

PROGRAM
17.00 Dørene åbnes. 
17.30 
Koncertforestilling - Pigen Under Vandet (med cellist Henrik Dam Thomsen, DR SymfoniOrkestret)
18.30 Reception
19.30 Inter aktiv skrive refleksion 

20.00 Publikums skrevne ord får stemme og musik ved Lotte, Carman & Henrik
21.00 Vi siger god jul og god nat

  
Vi glæder os meget til at dele en smuk og rørende aften.

Producent: The Art of Transformation Music.
Distribution: Gateway Music.
Udgivelsen er blevet muligt med støtte fra Koda, DPA og Dansk Skuespillerforbund.

Billetpris: Koncert forestilling & reception: 75 kr.