Releasekoncert: Peter Abrahamsen fortolker Nis Petersens digte

Nybrogade 28, 1203 København
05 maj 2019 kl. 15:00 - 18:00
Super arrangør
Billetter DKK 150,00
Billetter DKK 150,00

”Hvem rider gennem midnatsregn” - 10 digte af Nis Petersen sat i musik af Peter Abrahamsen.

De fleste kender Nis Petersen som forfatter til romanen ”Sandalmagernes gade”. Men Nis Petersen var også lyriker, og mange kender digtene ”Forår ved Mariager Fjord” og ”Når kirsebærtræerne blomstrer”. Digtene ”De små børns smil” og ”Forlad os vor skyld” er tillige at finde i Højskolesangbogen.

Litteraturanmelderen Hans Brix har i 1945 sagt om ham: ”Hans Sprog er Lava, nyligt størknet: Det gløder under Skorpen.” og ”Der var af Naturen gemt noget stærkt, tungt, farligt i Nis Petersen Sind. Han var ubændig i Sjælen, hans Bryst var Sæde for en smertende, konstant Uro.”

Hans fætter, digterpræsten Kaj Munk, sagde om Nis Petersen ved begravelsen i 1943: ”Mange Gange, naar jeg har læst ham, har jeg tænkt: »Hans Talent er dobbelt saa stort som dit«. ”

"Der er ikke tale om, at jeg har valgt nogle af Nis Petersens digte, de har simpelthen valgt mig!" Sådan fortæller musikeren og komponisten Peter Abrahamsen forud for udgivelsen af albummet ”Hvem rider gennem midnatsregn”.

Nogle gange kan man se en lyrikers værker igennem og udfinde sig en håndfuld, men i dette tilfælde læste jeg Nis Petersens samlede digte og hørte simpelthen 10 af dem kalde på mig. De adskilte sig fra de andre ved at tale til mig, sige mig noget, som ramte lige ind i min egen virkelighed og i mine overvejelser om livet i dag, fortæller Peter Abrahamsen. Det, der har vundet genklang hos mig, er Nis Petersens beskrivelser, fordi de taler til underbevidstheden; det er tydeligt, at de taler til et lag lige under overfladen, uddyber Abrahamsen.

eventet sluttede

Releasekoncert: Peter Abrahamsen fortolker Nis Petersens digte

Se detaljer
Vil du se flere events?

Tilmeld dig her og modtag en række udvalgte events direkte i din indbakke