spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Retro-Jazzseptet '60

Afholdt event

Retro-Jazzseptet '60

Fra DKK 150,00

Sted

Dato

24 jul 2019 kl. 13:00 - 15:00

Beskrivelse

Retro-Jazzseptet '60 spiller, synger og fortæller om de go'e gamle dage da jazzen blomstrede vildt i Danmark

Bent Axen blev kåret som ”Årets danske jazzmusiker” i 1960. Samme år indspillede han sin komposition ”To Iskol' Hof” med datidens førende musikere. Nu byder nogle af nutidens bedste jazzkunstnere på genhør med de iskol' Hof og andre numre som i sin tid blev fremført af bl.a. Jørgen Ryg, Bent Jædig, Max Leth, Jørgen Borch og Max Brüel. Det sker ved en koncert på Sorø Kunstmuseum onsdag den 24. juli kl. 13.00. På scenen kommer ”Retrojazzseptet '60” med Jesper Løvdal, tenorsax, Henrik Bolberg, trompet, Ole Kock Hansen, klaver, Per Møllehøj, guitar, Frands Rifbjerg, trommer og Rune Fog Nielsen, bas, samt sangerinden Birgitte Soojiin. Det er dansk jazz fra 1960'erne, der står på programmet. Den traditionelle jazz var dengang enormt udbredt, anført af bl.a. Papa Bue og Papa Benny, men samtidig begyndte flere yngre musikere at skabe danske versioner af mere moderne stilarter, navnlig bop og bebop. Det var folk som nævnte Bent Axen samt Ib Glindemann, Erik Moseholm, Allan Botschinsky, Jørn Elniff og sangerinderne Birgit Brüel og Lise Reinau, der førte an. Inspirationen kom som et pust fra den store verden med alle de amerikanske musikere, der flittigt gæstede Danmark, ja, bosatte sig i landet som f.eks. Stan Getz, Dexter Gordon, Stuff Smith, Oscar Pettiford og Ben Webster. Det var gyldne dage i jazzmiljøet. Det er den 50-årige saxofonist Jesper Løvdal, der har taget initiativ til retroorkestret. Han har i otte år ledet JazzDanmarks bestyrelse og er formand for Ben Webster Fonden foruden en aktiv figur på danske og udenlandske scener. Han har samlet et hold af garvede musikere, der gennem årene alle har spillet i mange forskellige konstellationer, men har en fælles glæde ved at hylde deres forgængere med denne nostalgiske koncert.

Onsdag 24. juli kl. 13.00 Dansk Jazz fra 60'erne: Jesper Løvdal, tenorsax, Ole Kock Hansen, klaver, Henrik Bolberg, trompet, Per Møllehøj, guitar, Frands Rifbjerg, trommer, Birgitte Soojin, vokal, og Rune Fog Nielsen , bas.

Arrangør

Sorø Kunstmuseum er et levende hus med skiftende udstillinger samt forskellige arrangementer. Find også inspiration i museumsbutikken og nyd en pause i caféen.

Lokation

Sorø Kunstmuseum Sorø Kunstmuseum, Storgade 9, 4180 Sorø

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .