Rockgiganter og mikrobryg (5:9) - Foredrag om Dizzy Mizz Lizzy

09 maj 2018 kl. 19:00 - 21:00

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde


I 2018 lancerer RAGNAROCK en serie af aftener med de stærkeste fortællinger om rockhistoriens største navne, hver gang serveret med et godt glas mikrobryg. Nu er vi kommet til årets femte foredrag - denne gang om Dizzy Mizz Lizzy.

Det kommer til at gå lige i mellemgulvet, når højttalerne på RAGNAROCKs eventscene slipper kræfterne løs og lader den buldrende, bankende rockhistorie fylde rummet. I en serie på i alt ni aftener vil nogle af Danmarks mest vidende rockeksperter i løbet af året fortælle sig gennem dansk og international rockhistorie i ord, billeder og musik, med afsæt i de største navne – og med volumenknappen vredet godt rundt.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas friskbrygget øl fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Onsdag den 9. maj kl. 19 gælder det Dizzy Mizz Lizzy, som Jan Poulsen fortæller om.

Dizzy Mizz Lizzy – soundtrack for en generation

Det var landets populæreste rockgruppe i 1990’erne, hvor hits som Waterline, Silverflame, Glory, Love Is A Loser’s Game og 11:07 PM blev soundtrack for en hel generation. Gruppens to albums, Dizzy Mizz Lizzy og Rotator, solgte mere end en halv million eksemplarer i Danmark og Japan, men alligevel gik de tre musikere – Tim Christensen, Martin Nielsen og Søren Friis-Larsen – hver til sit i 1998. De fandt dog siden sammen igen og optrådte i 2015-16 for langt over en halv million danskere og indspillede et nyt album, Forward In Reverse, der udkom i april 2016. Historien om Dizzy Mizzy Lizzy er opfyldelsen af tre teenageres drengedrøm, men det er også en skræmmende beretning om et umenneskeligt arbejds- og forventningspres, der gjorde drømmen til et mareridt, inden de tre var fyldt 23 år.

Jan Poulsen har fulgt gruppen tæt siden starten, og med baggrund i sin bog, Dizzy Mizz Lizzy. En drengedrøm, der er trykt i tre oplag, fortæller han om et af alletiders populæreste danske bands og krydrer fortællingen undervejs med sjældne og ukendte optagelser med bandet.

Det samlede program for 'Rockgiganter og mikrobryg' ser således ud:

10/1: Rolling Stones v. Mikkel Falk Møller
14/2: David Bowie v. Jan Poulsen
14/3: Gasolin v. Thomas Ulrik Larsen
11/4: Prince v. Niels 'Fez' Pedersen
9/5: Dizzy Mizz Lizzy v. Jan Poulsen
12/9: Madonna v. Klaus Lynggaard
10/10: Nirvana v. Anders Bøtter
14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard

Den angivne billetpris er pr. arrangement.

Billet

Salg lukket