Rockgiganter og mikrobryg (6:9) - Foredrag om Madonna

12 sep 2018 kl. 19:00 - 21:00

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

I 2018 lancerer RAGNAROCK en serie af aftener med de stærkeste fortællinger om rockhistoriens største navne, hver gang serveret med et godt glas mikrobryg. Nu er vi kommet til årets sjette foredrag - denne gang om Madonna.

Det kommer til at gå lige i mellemgulvet, når højttalerne på RAGNAROCKs eventscene slipper kræfterne løs og lader den buldrende, bankende rockhistorie fylde rummet. I en serie på i alt ni aftener vil nogle af Danmarks mest vidende rockeksperter i løbet af året fortælle sig gennem dansk og international rockhistorie i ord, billeder og musik, med afsæt i de største navne – og med volumenknappen vredet godt rundt.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas friskbrygget øl fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Onsdag den 12. september kl. 19 gælder det Madonna, som Klaus Lynggaard fortæller om.

Madonna – en ener

Da en sanger med det provokerende navn Madonna i sommeren 1983 udsendte et dance-orienteret album, der blot bar hendes navn, forventede de færreste, at hun 35 år senere ikke blot stadig ville være musikaktiv, men nærmest et ikon kloden over. Så berømt endda, at hendes berømmelse i udstrakt grad overskygger det, den hviler på, nemlig musikken.

Madonnas vej til stjernerne skete bogstaveligt talt med raketfart. Hits som ”Like a Virgin” (1984) og ”Material Girl” (1985) var som skabt til de musikvideoer, der vistes i døgndrift på den da nylancerede musikkanal, MTV, og gjorde hende i processen til superstjerne, hvis eneste seriøse konkurrenter i 1980'erne var Prince og Michael Jackson.

At Madonna som få har formået at fylde dansegulvet årti efter årti, er i sig selv en bedrift, men det samme gælder i høj grad også hendes suveræne evne til at manipulere såvel medierne som offentligheden med sin musik, sine videoer, sin publicity og sin seksualitet. I processen blev hun den første kvindelige popstjerne, der havde total kontrol over såvel sin musik som sit image.

Og selvom hun givetvis er mest berømt for sin alenlange stribe hits, har hun også formået at gøre sig gældende som en seriøs albumkunstner, der insisterer på at dansemusik kan være både udfordrende og flerdimensionel. Ved konstant at søge samarbejde med tidens hotteste producere og sangskrivere har hun tilmed konsekvent magtet at lyde nutidig uden at sætte sin identitet overstyr.

Madonna er i sandhed en ener.

Det samlede program for 'Rockgiganter og mikrobryg' ser således ud:

10/1: Rolling Stones v. Mikkel Falk Møller
14/2: David Bowie v. Jan Poulsen
14/3: Gasolin v. Thomas Ulrik Larsen
11/4: Prince v. Niels 'Fez' Pedersen
9/5: Dizzy Mizz Lizzy v. Jan Poulsen
12/9: Madonna v. Klaus Lynggaard
10/10: Nirvana v. Anders Bøtter
14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard

Den angivne billetpris er pr. arrangement.

Billet

Salg lukket