Rockgiganter og mikrobryg (7:9) - Foredrag om Nirvana

10 okt 2018 kl. 19:00 - 21:00

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde

I 2018 lancerer RAGNAROCK en serie af aftener med de stærkeste fortællinger om rockhistoriens største navne, hver gang serveret med et godt glas mikrobryg. Nu er vi kommet til årets syvende foredrag - denne gang om Nirvana.

Det kommer til at gå lige i mellemgulvet, når højttalerne på RAGNAROCKs eventscene slipper kræfterne løs og lader den buldrende, bankende rockhistorie fylde rummet. I en serie på i alt ni aftener vil nogle af Danmarks mest vidende rockeksperter i løbet af året fortælle sig gennem dansk og international rockhistorie i ord, billeder og musik, med afsæt i de største navne – og med volumenknappen vredet godt rundt.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas friskbrygget øl fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Onsdag den 10. oktober kl. 19 gælder det Nirvana, som Anders Bøtter fortæller om:

Kom bag om rockhistoriens mest betydningsfulde selvmord og den musik som var med til at give en hel ungdomsgeneration sin egen unikke stemme. Nirvana var, og er stadig, kongerne af begrebet ”grunge” og den rå, livsnødvendige rockmusik, som strømmede ud af Seattle i 1990erne.

På kun 3 studiealbums, formåede Nirvana at sætte en ny dagsorden for en musikbranche, som siden da aldrig er holdt op med at lede efter undergrundsscenernes næste upolerede rockdiamant. Bliv klogere på, hvem Nirvana var inspirerede af, hvorfor bandets betydning var så stor for 90ernes ungdomsgenerationer, og hvordan Nirvana selv blev overrumplede af deres egen pludselige verdensomspændende succes.

Anders Bøtter er musikformidler, DR radiovært og podcaster. Han har siden teenageårene i midt-halvfemserne beskæftiget sig med både mainstream- og undergrunds-rockmusik. Med udgangspunkt i sine egne teenageoplevelser med musikken, et stort og åbenhjertigt interview med Nirvana trommeslager Dave Grohl og en stor viden om den nyere rockhistorie, fortæller Anders Bøtter om den betydning Nirvana har haft for rockmusikken og hvordan de stadig inspirerer nogle af de helt unge danske rockbands, her i 2018.

Det samlede program for 'Rockgiganter og mikrobryg' ser således ud:

10/1: Rolling Stones v. Mikkel Falk Møller
14/2: David Bowie v. Jan Poulsen
14/3: Gasolin v. Thomas Ulrik Larsen
11/4: Prince v. Niels 'Fez' Pedersen
9/5: Dizzy Mizz Lizzy v. Jan Poulsen
12/9: Madonna v. Klaus Lynggaard
10/10: Nirvana v. Anders Bøtter
14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard

Den angivne billetpris er pr. arrangement.

Billet

Salg lukket