Rockgiganter og mikrobryg (8:9) - Foredrag om Led Zeppelin

14 nov 2018 kl. 19:00 - 21:00

Ragnarock - Museet for pop, rock og ungdomskultur, Rabalderstræde 16, 4000 Roskilde


I 2018 lancerer RAGNAROCK en serie af aftener med de stærkeste fortællinger om rockhistoriens største navne, hver gang serveret med et godt glas mikrobryg. Nu er vi kommet til årets ottende foredrag - denne gang om Led Zeppelin.

Det kommer til at gå lige i mellemgulvet, når højttalerne på RAGNAROCKs eventscene slipper kræfterne løs og lader den buldrende, bankende rockhistorie fylde rummet. I en serie på i alt ni aftener vil nogle af Danmarks mest vidende rockeksperter i løbet af året fortælle sig gennem dansk og international rockhistorie i ord, billeder og musik, med afsæt i de største navne – og med volumenknappen vredet godt rundt.

Med til oplevelsen hører hver gang et godt glas friskbrygget øl fra det nyetablerede, ultralokale Musicon Mikrobryggeri, som brygger øl med håndkraft og høje mål for kvaliteten. Ligesom rockens største navne har flyttet grænser i musikken, har det lille bryggeri en ambition om at skubbe grænserne for øl.

Onsdag den 14. november kl. 19 gælder det Led Zeppelin, som Jørgen Angel fortæller om.

Mig og Zeppelin

Led Zeppelin blev født i Gladsaxe Teen Club i 1968 på Egegård Skole - en helt almindelig folkeskole. Til stede var den aften skoledrengen Jørgen Angel med sin mors feriekamera. Han var fotograf for klubbens blad. Siden dengang er Jørgen Angel en af de danskere, der har fulgt Led Zeppelin tættest - både da gruppen eksisterede i 1970'erne og i det nye årtusind. Han har mødt alle tre nulevende medlemmer af Led Zeppelin flere gange i nyere tid, og Jimmy Page har brugt den danske rockfotografs billeder mange gange. Bl.a. i Pages egen store billedselvbiografi og i de seneste remasterede genudgivelser. I oktober udkommer Led Zeppelins egen jubilæumsbog - med et par håndfulde af Jørgen Angels billeder.

Når Jørgen Angel d. 14. november indtager scenen på RAGNAROCK og sætter spot på Led Zeppelin med sit billedforedrag, bliver det ikke en leksikalsk gennemgang af Led Zeppelins liv og musik. Det bliver rockfotografens personlige erindringer om møder med gruppen - illustreret med mange af hans berømte billeder. Derfor har billedforedraget fået titlen 'Mig og Zeppelin'.

Det samlede program for 'Rockgiganter og mikrobryg' ser således ud:

10/1: Rolling Stones v. Mikkel Falk Møller
14/2: David Bowie v. Jan Poulsen
14/3: Gasolin v. Thomas Ulrik Larsen
11/4: Prince v. Niels 'Fez' Pedersen
9/5: Dizzy Mizz Lizzy v. Jan Poulsen
12/9: Madonna v. Klaus Lynggaard
10/10: Nirvana v. Anders Bøtter
14/11: Led Zeppelin v. Jørgen Angel
12/12: Elvis v. Bertel Nygaard

Den angivne billetpris er pr. arrangement.

Billet

Salg lukket