Rod Melancon (US) - sydstats-americana

02 maj 2019 kl. 20:00 - 22:30

Bartof Station, Solbjergvej 3, 2000 Frederiksberg

Vi er NOGET så begejstrede over at kunne præsentere jer for en sjælden mulighed for at høre ægte, dybtfølt americana!!! 

Rod Melancons musik er som et lydspor til en film med shellshocked krigsveteraner, rock & rollers og andre down-to-luck-figurer, og han blander biografiske detaljer og elektriske guitarer i sin egen version af fedtet, sumpet, mørk americana.

Melancon er sangskriver og historiefortæller fra sydstaterne og forankret i den mundtlige tradition af Cormac McCarthy og Larry Brown. Hans sange er mørke og detaljerede, og hans stemme, som varierer mellem spoken word, croon og rå howl, er lige så forskelligartet som det materiale, han leverer. 

Pinkville, hans fjerde udgivelse, giver masser af plads til denne mangfoldighed. Der er psykedeliske, sjælfulde sange, Rolling Stones-inspirerede rocknumre, hyldest til ikoner som Freddy Fender og Tom Petty og et cover af Bruce Springsteens "57 Channels (And Nothin ‘On)" - alle indfanget i analog lyd fra medproducenter Adrian Quesada og Will Walden.

Dette sidste album er mere biografisk end de tre forrige og tager afsæt i Pinkville i Louisianas sumpede backcountry. Det var der, dybt inde i Vermilion Parrish, at Melancon voksede op med jævnlige ture til familiens krebsedam. Under disse ture kørte de regelmæssigt forbi en fortumlet, ældre mand, der traskede frem og tilbage i sin egen gård klædt i lange underbukser og militærstøvler. Den mand, en veterinærlæge, der havde kæmpet i Vietnam og var vendt hjem som en skæv version af et menneske permanent hjemsøgt af rædslerne i My Lai-massakren, satte spor i Melancons sind. Han indleder derfor Pinkville med et spoken-word nummer om krigsveteranens dæmoner og introducerer dermed albummets centrale tema: De hårde oplevelser, som enten skaber eller ødelægger et menneske.

Tag med på en tur til en Louisiana. Ja, der er smukt i mosen, musikken, maden og kulturen er fantastisk, men her møder vi også fattigdom, elendighed, vold og våben i overflod. Teksterne er mørke, ærlige og aldrig moraliserende. Han skriver sig ind en tradition, vi forbinder med de amerikanske sydstater repræsenteret af forfattere som fx Cormac McCarthy og Larry Brown.

Gå ikke glip af denne koncert…. Just saying.

Her kan du lytte til det nye album:
open.spotify.com/album/70ZfZEKOgDbMJaXdoFkowd?si=icnrlxCkQe6heHA9iOTdeA

Koncert

Salg lukket

Koncert og Dagens Gryde

Salg lukket