spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Tjek disse håndplukkede kommende ud!For detaljer om tidligere event, bare rul ned.
Indlæser.....
 
 
Nærliggende begivenheder
Indlæser.....
 
 
Events fra samme kategori
Indlæser.....
 
 
Lignende oplevelser

Roskilde Tager Snakken - et gratis arrangement om organdonation

Afholdt event

Roskilde Tager Snakken - et gratis arrangement om organdonation

Fra Gratis

Sted

Dato

09 okt 2021 kl. 15:00 - 17:00

Beskrivelse

Hvad bør man vide, når man tager stilling til organdonation?
Roskilde Tager Snakken står bag dette medborgerarrangement, som med tre spændende oplæg vil byde til information, refleksion og diskussion om organdonation i anledning af Organdonationsdagen den 9. oktober 2021. 
Til arrangementet kan man opleve:

  • - Et faktuelt oplæg om organdonation og -transplantation v. Niels Agerlin, der er overlæge ved Rigshospitalet og organdonationsansvarlig læge i Dansk Center for Organdonation
  • - Et oplæg om, hvilke overvejelser man bør gøre sig, når man tager stilling til organdonation v. Thomas Søbirk Petersen, der er etikprofessor ved Roskilde Universitet og tidligere medlem af Det Etiske Råd
  • - Et personligt oplæg om at modtage et organ v. Camilla Staubo, der i 2003 blev lungetransplanteret
  • - Afsluttende runde med spørgsmål til panelet af oplægsholdere

Meny i Skomagergade 11 sponsorerer forplejning til alle deltagere. 

Tilmelding og coronahensyn
Deltagelse er gratis, men tilmelding via Billetto er nødvendig. 
Under de gældende coronarestriktion er der ikke krav om fremvisning af coronapas. Dog opfordres alle til fortsat at tage hensyn ved at holde passende afstand, spritte af og udeblive, hvis man skulle have symptomer på sygdom. 

Hvor?
Arrangementet foregår i Den Gamle Byrådssal i Byens Hus på Stændertorvet i hjertet af Roskilde. Der er indgang til salen gennem hovedbygningen af det gamle rådhus på Stændertorvet. Salen ligger på første sal, og der er mulighed for at anvende elevator, hvis man ikke er trappegående.


Om Organdonationsdagen, den gule organ-and og Roskilde Tager Snakken
Den 9. oktober 2021 er Organdonationsdag, hvor der landet over sættes fokus på organdonation. I Danmark afholdes dagen hvert år den anden lørdag i oktober, og dagen er samtidig forbundet til den europæiske Organdonationsdag (EODD). Organdonationsdag i Danmark bliver afholdt som en del af Den Nationale Handlingsplan for Organdonation, som Dansk Center for Organdonation står bag, men hvert år tager forskellige frivillige og foreninger også del i at sætte fokus på organdonation.
Find flere informationer: www.Organdonor.dk 

Den gule organ-and er en del af Roskilde Tager Snakkens logo. Det er den, fordi den gule and siden 2014 har været brugt af frivillige og foreninger verden over som et symbol på den livreddende vigtighed af organdonation. Ved at placere hjemmelavede, gule ænder (hvad end de er af garn, papir, perler, sten eller noget helt femte) i det offentlig rum, er det formålet at skabe opmærksomhed på organdonation. I Danmark har den gule organ-and været en del af Cystisk Fibrose Foreningens organdonationskampagne siden 2015. 
Læs mere om den gule organ-and: https://cystiskfibrose.dk/gul-...

Roskilde Tager Snakken er et frivilligt projekt, som samarbejder med Dansk Center for Organdonation (DCO), der står bag Organdonationsdagen, og Cystisk Fibrose Foreningen, der også samarbejder med DCO om at sætte fokus på organdonation, og som står bag den gule organ-and i Danmark. Roskilde Tager Snakken har til formål at få Roskilde til at tage snakken om og tage stilling til organdonation. I ugerne op til Organdonationsdagen vil Roskilde Tager Snakken indbyde roskildenserne til at tage del i snakken om organdonation via initiativer i byen og på sociale medier.
Find Roskilde Tager Snakken her:
Instagram: Her
Facebook: Her
Facebookbegivenhed: Her
Twitter: Her
Mail: Roskildetagersnakken@gmail.com

Arrangør

Roskilde Tager Snakken - gør en rap indsats for at få Roskilde til at snakke om organdonation

Op til Organdonationsdagen den 9. oktober 2021 sætter Roskilde Tager Snakken lokalt fokus på, hvor vigtigt det er at tage snakken om og tage stilling til organdonation. Det sker gennem forskellige tiltag i byen og på sociale medier, og indsatsen slutter af med et gratis medborgerarrangement om organdonation i Byens Hus i Roskilde. 
Roskilde Tager Snakken er et frivilligt projekt uden økonomisk gevinst for nogen parter. 

Lokation

Byens Hus Byens Hus, Stændertorvet 1, Den Gamle Byrådssal, 4000 Roskilde

FAQ

  • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

    Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

    De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

  • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

    Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

  • Hvor finder jeg linket til et online event?

    På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

  • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

    Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .