Roskildelektioner: Dominikanerne i Roskilde - foredrag med Jacob Zeuner

07 feb 2018 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde

Savner du også nogle gange skolebænken og de konstante input af ny viden? Så kom og vær med, når Roskilde Museum hver måned giver dig muligheden for at blive klogere på historien omkring dig

Vi inviterer til en lektion med fokus på byens fascinerende og rige historie. Med fingeren på pulsen præsenterer museets spændende oplægsholdere nye opdagelser, anderledes vinkler og genfortolkede forståelser af historien – med efterfølgende spørgerunde. Museet sørger selvfølgelig for en sanselig oplevelse undervejs!

I februar byder vi velkommen til Jakob Zeuner, forfatter til den nyligt udgivne og anmelderroste bog ”Sankt Agnes – fra nonnekloster til nutid”. Denne aften fortæller Jacob de spændende historier, som er knyttet til klostertiden i Roskilde og livet i et nonnekloster. Nonnerne var forgængerne for nutidens selvstændige kvinder, idet de levede i selvstyrende grupper i en decideret mandeverden. Der afsluttes med den første samlede, illustrerede gennemgang af de arkæologiske arbejder, som Nationalmuseet og Roskilde Museum har foretaget i området siden 1920 - herunder også et par ”glemte” opdagelser. Jakob Zeuner byder på en interessant tolkning af disse fund fra klostertiden i Roskilde.

Jakob bor selv på Sankt Agnes, og han siger: ”Dette er beretningen om et kvarter med en lang og spændende historie: Fra Sankt Agnes Klosters indvielse i 1264 til områdets status som nutidigt, moderne bysamfund. Klostrene i Roskilde ejede gårde og jorder spredt ud over hele Sjælland. De gamle klosterjorder er gennem mange omskiftelser nu blevet til villakvartererne i byen, ligesom de har lagt jord til udviklingen af landsbyerne rundt om Roskilde.”

Jakob Zeuner er B.Sc.(E), forfatter, dokumentarist, lokalhistoriker, slægtshistoriker og foredragsholder.

Billet

Salg lukket