​Roskildelektioner: Moske i en domkirkeby

06 jun 2018 kl. 19:00 - 21:00

Roskilde Museum, Sankt Ols Stræde 3, 4000 Roskilde


Roskilde er om noget kendt for byens fine Domkirke, der gennem århundrede har spillet en central og afgørende rolle i byens historie. Men byen rummer også andre trossamfund med dertil hørende bygninger for tilbedelse - herunder også en moske. Som det første museum i Danmark har Roskilde Museum indsamlet og udstillet dele af en moske i museets nye permanente udstilling ”Roskilde – Magt og mennesker”. Der er tale om genstande fra den nu nedrevne Ayasofya Moské, der i 1990 åbnede i Allehelgensgade i Roskilde. Genstandende fra moskeen er med til at tydeliggøre en udviklingshistorie, der både på lokalt og nationalt plan er værd at udforske og sætte i perspektiv. I dagens lektion vil du møde Laura Maria Schütze, museumsinspektør ved ROMU, der vil indkredse, hvad det betyder at være moske i en domkirkeby.”

Laura Maria Schütze er ph.d. i religionssociologi og museologi, og har beskæftiget indgående med religion, migration og kulturarv. Hendes ph.d. fra 2014 undersøgte sted, materialitet og religion i udstillinger om indvandring. Derudover er hun redaktør på bogen ”Civilreligion i Danmark – ritualer, myter og steder” (2013), hvortil hun skrev kapitlet: ”Myten om Danmarks dåbsattest: Civilreligion i Kongernes Jelling”.

Om Roskildelektioner:

Savner du også input af ny historisk viden? Så kom og vær med, når Roskilde Museum giver dig muligheden for at blive klogere! Vi inviterer til en lektion med fokus på byens fascinerende og stadigt udforskede historie. Med fingeren på pulsen præsenterer varierende oplægsholdere nye opdagelser, anderledes vinkler og genfortolkede forståelser af historien – med efterfølgende spørgerunde. Museet sørger selvfølgelig for en sanselig oplevelse undervejs!

Ticket 576078

Salg lukket