Rundvisning af Freskomalerierne på Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital

26 maj 2018 kl. 11:00 - 12:30

Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital, Hans Bogbinders Allé 2, 2300 København


Ved Dorthe Aagesen, overinspektør og seniorforsker ved Statens Museum for Kunst.

I årene 1928-35 udførte den danske kunstner Jais Nielsen (1885-1961) en storstilet udsmykning af forhallen og hovedtrappen på det daværende Sankt Elisabeth Hospital i Sundby. Udsmykningen var skræddersyet til dette hospital, der var drevet af katolske søstre og tager udgangspunkt i den middelalderlige helgenlegende om Elisabeth af Thüringen, der havde givet søsterordenen sit navn. Jais Nielsens udsmykning, der er udført i freskoteknik på murfladerne omkring trappen, var, da den stod færdig i 1935, den største af sin art i Danmark efter Joakim Skovgaards freskomalerier fra 1901-1913 i Viborg Domkirke. Jais Nielsens fresker er for nylig blevet gennemgribende istandsat og ny viden om udsmykningens temaer og komplicerede tilblivelsesproces er udgivet i en bog. Overinspektør og seniorforsker ved Statens Museum for Kunst Dorthe Aagesen, der var del af forskerteamet bag restaureringen og forfatter til bogen viser rundt i udsmykningen og fortæller om dens historie.

Bemærk: Arrangementer er gratis for selvskabets medlemmer men der er kun begrænset pladser. Billetterne fordeles efter først-til-mølle princippet.


Rundvisning af Freskomalerierne på Sankt Elisabeth Søstrenes Hospital lørdag d. 26 maj kl 11:00-12:30, efterfulgt af let frokost i nærheden.

Adresse: Hans Bogbinders Allé 2, 2300 Sundby.

Transport: Bus 5C går fra Nørreport Station til Tycho Brahes Alle/Amagerbrogade, derfra 1-2 min gang (parkerings muligheder er meget begrænsede).

Tilmelding

Salg lukket