Spring til hovedindhold

Event afsluttet - Gik du glip af denne event?

Se disse spændende events i stedet! Er du her for detaljer om det tidligere event, bare scroll ned.

Genbesøg events

Indlæser.....

 
 

Indlæser.....

 
 

Populære events

Indlæser.....

 
 

Nærliggende events

RUNDVISNING – HELT TÆT PÅ ODIN FRA LEJRE

Få billetter tilbage
Afholdt event

RUNDVISNING – HELT TÆT PÅ ODIN FRA LEJRE

Fra DKK 85,00

Sted

Dato

01 apr 2023 kl. 13:00 - 14:30
Billetto Peace of Mind
Du kan trygt booke hos os: Billetto garanterer refundering via tilbagebetaling for aflyste events. Læs mere
Accepterede betalingsmetoder:

Beskrivelse

Lejre Museum inviterer til rundvisning i museets faste udstilling i anledning af sommersæsonens start. Kom med og hør om Lejres vilde historie med alt hvad den indebærer af sagn, pragtfund, kongehaller og selveste gudernes konge, Odin.


Lejre Museum åbner for sommeren lørdag d. 1. april, og det fejrer vi med en spændende rundvisning i museets faste udstilling ”Sagnkongernes Lejre”. Kom med og hør om de mange sagn, myter og krøniker om sagnkongeslægten Skjoldungerne, der eftersigende boede i Lejre, og se vilde spor efter Lejres storslåede fortid som kongesæde i yngre jernalder og vikingetid.

Rundvisningen retter et særligt fokus på den lille og betydningsfulde sølvfigur, Odin fra Lejre. Figuren blev fundet i Gl. Lejre i 2009 under udgravningen af Danmarks største Kongehal og tolkes som den nordiske gud Odin siddende på højsædet Lidskjalv med ravnene Hugin og Munin ved sin side. I vil komme helt tæt på figurens imponerende detaljer og blive klogere på, hvilken rolle den spiller i historien om Lejre.

Rundvisningen slutter med en kort gåtur til kongehalsområdet. Efterfølgende kan i tage på tur i kulturlandskabet omkring Gl. Lejre, gå yderligere på opdagelse i udstillingen eller nyde en kop kaffe og en is fra museumsbutikken.

Tag din ven, kæreste, nabo eller dig selv under armen og nyd en dag i historiens vingesus lige midt i det sagnomspundne og naturskønne Gl. Lejre.

I tilfælde af få tilmeldte forbeholder vi os retten til at aflyse rundvisningen.

Arrangør

Find billetter til events på ROMU`s museer i Roskilde, Frederiksund og Lejre. Læs mere om events, tilmeld dig og inviter dine venner med. Du kan se de kommende events herunder, eller besøg siden igen senere når der bliver tilføjet flere events.

Lokation

Lejre Museum | Kongerigets Vugge, Orehøjvej 4B, 4320 Lejre

FAQ

 • Jeg har ikke modtaget min billet via e-mail. Hvad skal jeg gøre?

  Det første du skal gøre, er at tjekke spam, uønsket post samt reklame mappen, da vi desværre nogle gange smide derhen. Det skyldes dine billetter er sendt som vedhæftet fil og det kan betrægtes som spam af nogle systemer. Alternativt kan du altid finde dine billetter ved at logge ind på din Billetto konto, som du kan tilgå via vores app eller browser. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg ønsker at annullere min billet og modtage en refusion. Hvad skal jeg gøre?

  De fleste billetter kan desværre ikke altid refunderes. Men du er altid velkommen til at kontakte arrangøren direkte, for at se om de er villige til at acceptere din forespørgsel om en refundering. Du kan kontakte arrangøren ved at klikke på arrangør og dernæst kontakt eller besvare din ordrebekræftelse. For mere hjælp, læs her .

 • Jeg har skrevet mig på ventelisten, hvad sker der nu?

  Hvis flere billetter bliver tilgængelige, vil du få besked (via e-mail) sammen med de andre som er tilmeldt ventelisten. Det er efter først-til-mølle-princippet. For mere information, læs her .

 • Hvor finder jeg linket til et online event?

  På ordrebekræftelsessiden ved genenmført køb eller på ordrebekræftelsen sendt til dig på mail. Normalt vil arrangøren af eventet oplyse dig om dette i din ordrebekræftelses email, som du modtager fra os, eller efter ordren er booket sende dig en email med de informationer du skal bruge. Du kan også læse event beskrivelsen, da de kan have oplyst det der, hvordan du får adgang til eventet. For mere information, læs her .

 • Hvad er en billetforsikring, og hvorfor skulle jeg have brug for det?

  Med billetforsikringen har du mulighed for at modtage en refusion, ved nogle uforudsete hændelser gennem ERV. For mere information, læs her .